Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Poszukuję tabeli skrótów klawiszowych

Domyślnie

Wątpie żebyś opanował całą biblioteczke skrótów dzięki jakieś tablicy.
    Znacznie szybciej nauczysz się skrótów przerabiając tutoriale.
    Na allegro sprzedawane są stickery, które również umożliwią szybszą naukę.
    .

Domyślnie

ehh nosicie drzewo do lasu

menu edycja->skróty klawiaturowe->podsumuj - dostajemy listę wszystkich używanych w danej instalacji (jak sobie zmienicie, to jest to uwzględnione) skrótów w postaci stron internetowej - czy do wydruku, czy do wglądu.

EDIT: Dopiero teraz dokopałem się do postu Dominique - no to powiedzmy, że podałem w polskiej wersji
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

jchyra
    Guest

Domyślnie

Masz rację, ale jest sporo skrótów, które działają w specyficznych okienkach, na przykład tak banalny jak Alt, który w wielu oknach zmienia przycisk Cancel na Reset. Bardzo przydatny a na tej liście się nie znajdzie bo są na niej tylko polecenia wywoływane z menu programu. DO tego dochodzi wiele fajnych klawiszy przy edycji warstw, ścieżek czy masek.

Osobiście uważam, że przegląd takiej listy (miałem ją w jakiejś książce) niesamowicie otwiera umysł. Nagle okazuje się, że coś co od dawna robimy kilkoma kliknięciami można sprytnie załatwić jednym klawiszem. Polecam lekturę klawiszologi, choć raczej nie dla początkujących bo czytanie będzie przypominało książkę telefoniczną.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów