Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Canon 600D (matryca ASP-C) -> Jaki obiektyw do portretu/fashion?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 600D (matryca ASP-C) -> Jaki obiektyw do portretu/fashion?

Cytat Zamieszczone przez Lucashco Zobacz posta
    zaitsev - Canon 85 mm - czytałem, że bardzo dobre szkło, ale boję się, że za duża ogniskowa pod moje body (musiałbym daleeeeko odejść od modela - opisał to piast9 w 2 poście
    Tak też napisałem. Za długi na podstawową portretówkę na cropie. Dokup później jako drugi.

Mike7 masz rację z tą 50 mm/1,4 że po co przepłacać, ale może warto chociaż za jakość wykonania...nie wiem
    50/1.4 od 50/1.8 różni się bardzo. Jeśli czujesz, że 50mm jest ogniskową dla Ciebie, to bierz wersję f/1.4, albo poczytaj o Sigmie 50/1.4 i nie zawracaj sobie głowy 50/1.8.

wiem, że marudzę a ten do portretów CANON EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS MK II będzie dobry bokeh?
    Nie.

Może przedstawię swoją wizję - otóż chciałbym obiektyw do portetów, robionych w mieszkaniu, z jasnym tłem, oświetleniem z parasolek itp., ale chciałbym również robić portety na zewnątrz w świetle zastanym. Interesuje mnie również fashion/glamour, a więc model musi się cały zmieścić w kadrze ale nie chciałbym robić mu fotki z odległości kilkunastu metrów
    Canon 35/2 i/lub Canon 50/1.4, a w dalszej przyszłości 85/1.8. 35+50+85 bardzo fajny zestaw.
    Ostatnio edytowane przez zaitsev ; 09-04-2013 o 19:07

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów