Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: awaria lampy

Coś już napisał

Domyślnie awaria lampy

Mam problem robię zdjęcia na ślubach i czasem się zdarza, że choć lampa naładowana, przy dłuższej sesji czasem po prostu nie błyska. Wystarczy włączyć i wyłączyć ewentualnie zdjąć z widełek i wszystko wraca do normy, ale co może być nie tak? Czy ktoś miał podobny problem?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie Odp: awaria lampy

Nie wiem jaka to lampa, ale przynajmniej te 580/430 ex ii mają takie coś, że jak za dużo błysków zrobisz w serii to muszą powiedzmy "ostygnąć", chociaż nie wiem czy to ma rację bytu tutaj, skoro Tobie wystarczy tylko ON/OFF.
    C 5DMII, C 17-40L, C 100L Macro, C 50 1.8, 580EXII, 430EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Najprawdopodobniej włącza się zabezpieczenie przed przegrzaniem palnika, jest o tym w instrukcji, przynajmniej w tej od 430 EX II, ale za nalepek dziwi mnie, że wystaczy ON/OFF by to ominąć.

Coś już napisał

albo palnik się psuje i ten on/off po prostu daje mu na chwilę o tym zapomnieć...

Coś już napisał

moja lampa się namyśliła.. postanowiła działać sprawnie, wczoraj zdarzyło mi się tak chyba maks 3 razy na mega dużo błysków, a wcześniej problem był nagminny. Chociaż może to jej ostatnie przebudzenie przed śmiercią..

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów