jak to nie był format niskiego poziomu to recuva powinna dać radę, tak samo z ontrakiem
pogogluj bo jest parę firm polecanych które odzyskują dane
jak to nie był format niskiego poziomu to recuva powinna dać radę, tak samo z ontrakiem
pogogluj bo jest parę firm polecanych które odzyskują dane
-------------------------
Dovie'andi se tovya sagain
Sprawdź inny czytnik i gniazdo USB w kompie.
daj znać jak poszło, będzie dla potomnych bo to częsty problem ;-)
nic nie aktywowałem na pewno nie umyślnie. plik o którym mowa powstał ok godziny 18, ja walczyłem programami od rana.
Więc to chyba juz nie miało nic wspólnego z efektami programów. pozatym mój czytnik tylko "odczytuje", nie moge nic na żadną karte nic wrzucić.
Karta wróciła od speca z laborki policyjnej:
KARTA JEST JAK NOWA, totalne zero, nic na niej nie ma.
Czyli musi się potwierdzić opcja z tym "pełnym formatem".
Dzięki wszystkim za zaangażowanie, ale nici z tego.
A dla potomnych:
Canon 60D robi pełnego formata.
Ostatnio edytowane przez marcinmateusz ; 16-04-2013 o 13:44
60D | C17-55 | C50 | Flycam Nano DSLR | 580EX II
Ja mam inną teorię na to, ale nie chcę Cię dołować...
Nie ma czegoś takiego jak pełny format i żeby żaden ślad po tym nie został. Nośniki, dyski twarde, płyty... mieli się w specjalnych niszczarkach żeby nie było możliwości odczytu...
pogodziłem sie ze wszystkim,
słucham![]()
60D | C17-55 | C50 | Flycam Nano DSLR | 580EX II
format - to tak naprawdę nadpisanie w tablicy dysku/taka karta informacji gdzie informację są zapisane na dysku/karcie, normalny format nie powoduje wyczyszczenia dysku tylko zmianę wpisu w tej "tablicy" ze jest "pusto", wtedy nowe rzeczy nadpisują poprzednie dane
na dyskach talerzowych często odzyskać idzie sformatowane i dodatkowo nadpisane pliki, a jak chcesz wyczyścić dysk (choć i tak nie masz 100% pewności) to nadpisujesz całą powierzchnię np. wartością 0 35 razy, każdy sektor, trwa to wieki ale coś tam wyczyściłeś, a pewność jest wtedy jak go namagnesujesz, zmielisz i rozpuścisz![]()
Moj przypadek:
1. zgranie zdjęc z karty (miesci się około 450)
2. format na C6D
3. format na ND7000
4. 50 zdjec zrobionych na ND7000
4. recovery "recuva" 240 zdjec z Canona odzyskanych