Nie mogę znaleźć technicznych informacji na temat "Low-Level format" jaki jest w aparatach. Wiem, że nie jest to prawdziwy Low-Level format, jaki był stosowany w przypadku dawnych dysków twardych, ale jakiś odpowiednik. Co ludzie sugerują na różnych forach to, że aparat zapisuje zera lub przypadkowe dane we wszystkich sektorach karty, żeby znaleźć i zmapować ewentualne uszkodzone sektory.
Jeżeli tak to działa tzn. że dane są "nadpisane" i żaden software tego nie odtworzy. Może jest szansa że specjalizująca się w odzyskiwaniu danych firma byłaby w stanie coś wyciągnąć, ale prawdopodobnie kosztowało by to bardzo dużo.
Na przyszłość polecam nie używać Low-Level formatu, jeżeli nie jest to absolutnie konieczne.
W polskojęzycznej wersji aparatu nazywa się to "Formatowanie Pełne"
Jeszcze chciałem dodać kawałek z instrukcji:
Co sugeruje, że po pełnym formatowaniu dane są nie do odzyskania.Formatowanie karty lub usunięcie danych powoduje wyłącznie zmianę informacji dotyczących zarządzania plikami. Faktyczne dane nie są całkowicie usuwane z karty. Należy o tym pamiętać w przypadku sprzedaży lub wyrzucania karty. Przed wyrzuceniem karty należy przeprowadzić jej pełne formatowanie lub zniszczyć ją fizycznie, aby nie dopuścić do ujawnienia danych.