Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
Jeśli to ma być początek czegoś to lepiej lustrzanka. Jeśli nie - kompakt bo to "coś" oznacza co najmniej ze 2-3 razy więcej pieniędzy wydanych na kolejne zabawki.

Co do oznaczeń, które podajesz, to nie mam pojęcia o co chodzi. Możesz napisać jaśniej? I bez pomyłek bo 15:300 to na pewno nie jest oznaczenie obiektywu.
podstawowy obiektyw ma 18-55 i jest teraz w promocji z obiektywem 15-300 tyle wiem ;p Ogólnie wziął bym Canona tylko chodzi też trochę o ten zoom i właśnie nie wiem czy ten obiektyw 15-300 to da lepsze zbliżenie .. Wiem że zdjęcia dobre zależą od fotografa ale może macie jakieś stronki z porównaniem zdjęć tych dwóch modeli ? czytałem o tym modelu Canona mnóstwo i większość pisze że jak dla amatora to jest Super tylko ten zoomm..

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Cokolwiek wybierzesz, nie kupuj obiektywu 18-55 oznaczanego przez handlarzy jako DC. (Jeżeli masz zamiar go używać).

Ja zawsze mam dla zabawy taki wielki kompakt z tycim sensorem i długim zoomem, ale jako jedyny aparat raczej bym wybrał wiekszy obrazek. Natomiast jeśli cieszy Cię zoom do 810 mm to nie masz innego wyjścia i musisz brać Sony albo podobny kompakt.
możesz trochę jaśniej z tym oznaczeniem dla handlarzy .. no właśnie ta zabawa z zoomem tylko w tym canonie z podstawowym obiektywem nie za bardzo ;/