Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Który aparat wybrać? Pomóżcie !

Domyślnie Który aparat wybrać? Pomóżcie !

Witam

Chcę kupić z dziewczyną aparat taki typowo amatorski.. Wycieczka, wczasy jakieś sesyjki małe ..
    Kompakt lub początkowa lustrzanka..

Wybraliśmy dwa modele:

Sony HX200V

Canon EOS 1100D 18:55

Który uważacie lepszy na nasze potrzeby.. Soniak ma większy zoom ale lustrzanka to już jakiś początek czegoś lepszego..

Dzisiaj w Media expercie jest ten Canon 1100D z dodatkowym obiektywem 15:300 za 1999zł co wy na to tylko jest 1100D DC .. co to dc oznacza ? bo ten poprzedni był IS ale bez tego obiektywu za 1649 zł

Pomóżcie w wyborze. Interesują nas te dwa modele chyba że ktoś przekona do innego

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie Odp: Który aparat wybrać? Pomóżcie !

Wybór jest prosty i oczywisty... Canon!!!

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ważne czy będziecie chcieli rozwijać sprzęt i brnąć w kierunku fotografii nawet tej amatorskiej :> jeśli nie i chcecie coś typowo na wakacje to według mnie lustrzanka idzie na drugi plan nie znam konkretnie dobrych modeli kompaktów, ale na pewno ktoś tu doradzi

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Jeśli to ma być początek czegoś to lepiej lustrzanka. Jeśli nie - kompakt bo to "coś" oznacza co najmniej ze 2-3 razy więcej pieniędzy wydanych na kolejne zabawki.

Co do oznaczeń, które podajesz, to nie mam pojęcia o co chodzi. Możesz napisać jaśniej? I bez pomyłek bo 15:300 to na pewno nie jest oznaczenie obiektywu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cokolwiek wybierzesz, nie kupuj obiektywu 18-55 oznaczanego przez handlarzy jako DC. (Jeżeli masz zamiar go używać).

Ja zawsze mam dla zabawy taki wielki kompakt z tycim sensorem i długim zoomem, ale jako jedyny aparat raczej bym wybrał wiekszy obrazek. Natomiast jeśli cieszy Cię zoom do 810 mm to nie masz innego wyjścia i musisz brać Sony albo podobny kompakt.

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Jeśli to ma być początek czegoś to lepiej lustrzanka. Jeśli nie - kompakt bo to "coś" oznacza co najmniej ze 2-3 razy więcej pieniędzy wydanych na kolejne zabawki.

Co do oznaczeń, które podajesz, to nie mam pojęcia o co chodzi. Możesz napisać jaśniej? I bez pomyłek bo 15:300 to na pewno nie jest oznaczenie obiektywu.
    podstawowy obiektyw ma 18-55 i jest teraz w promocji z obiektywem 15-300 tyle wiem ;p Ogólnie wziął bym Canona tylko chodzi też trochę o ten zoom i właśnie nie wiem czy ten obiektyw 15-300 to da lepsze zbliżenie .. Wiem że zdjęcia dobre zależą od fotografa ale może macie jakieś stronki z porównaniem zdjęć tych dwóch modeli ? czytałem o tym modelu Canona mnóstwo i większość pisze że jak dla amatora to jest Super tylko ten zoomm..

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Cokolwiek wybierzesz, nie kupuj obiektywu 18-55 oznaczanego przez handlarzy jako DC. (Jeżeli masz zamiar go używać).

Ja zawsze mam dla zabawy taki wielki kompakt z tycim sensorem i długim zoomem, ale jako jedyny aparat raczej bym wybrał wiekszy obrazek. Natomiast jeśli cieszy Cię zoom do 810 mm to nie masz innego wyjścia i musisz brać Sony albo podobny kompakt.
    możesz trochę jaśniej z tym oznaczeniem dla handlarzy .. no właśnie ta zabawa z zoomem tylko w tym canonie z podstawowym obiektywem nie za bardzo ;/

Miasto
    za siedmioma górami...

a co to za wynalazek canon 15-300 ja pierwsze słyszę o czymś takim...

Miasto
    za siedmioma górami...

a już wiem, to pewnie 75-300?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez MiKeS Zobacz posta
    podstawowy obiektyw ma 18-55
    Ale jaki? 18-55 Canona było chyba z sześć a wychodzi siódmy. Jeśli już to kupuj z 18-55 3.5-5.6 IS II.

i jest teraz w promocji z obiektywem 15-300
    Nie ma takiego obiektywu. Jakiej to ma być firmy obiektyw?

Edit: Acha - jeśli to miałby być 75-300 to moim zdaniem lepiej sobie go odpuścić. I dokupić później np. Canon 55-250 IS.
    Ostatnio edytowane przez piast9 ; 07-04-2013 o 22:35
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    za siedmioma górami...

jedynka z siódemką przecież może się pomylić każdemu, nie róbmy tragedii...
    a tak na poważnie zestawik wart tych 2000 zł, i masz fajny zakres ogniskowych. Ja bym kupił coś takiego na początek zabawy w fotografie...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów