W swojej okolicy z dużych drapieżników mam orły przednie, czasem widzę jak latają, ale o zdjęciu nie ma mowy, za wysoko, zresztą co by to było za zdjęcie![]()
W swojej okolicy z dużych drapieżników mam orły przednie, czasem widzę jak latają, ale o zdjęciu nie ma mowy, za wysoko, zresztą co by to było za zdjęcie![]()
Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 07-11-2014 o 11:49
W tej galerii mała ilość komentarzy wynika z zapartego tchu![]()
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
To może trzeba się zakręcić po okolicy, zlokalizować ciekawe miejsce i nieco ponęcić? :-)
:-) Jak wszędzie, popularniejsze są wątki typu sprzętowego ;-).
Na ostatnim bielik ostrzy dzioba . Z bliska wygląda jak topór, zagięty i ostry jak skalpel. Rośnie przez całe życie i wymaga nieustannego szlifowania. Na patolu widać już efekty tegoż ostrzenia. W końcu kiedyś będzie musiał także siekać mięcho na drobniutkie kęsy dla pisklaków.
190 naj!
Ale 192 bardzo ciekawa obserwacja. Jak tak je dużo obserwujesz to właśnie by było fajnie jakbyś dodatkowo coś czasem opowiedział w ramach zaobserwowanych ciekawostek.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
KrZyChUM musisz zmienić na DrApIEZniK, a foty są przednie.
I to 600 mm na f5.0...
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-11-2014 o 00:12
Z zazdrością oglądam Twoją kolekcję ptaków.Doceniam również poświecenie i czasu i pewnie samozaparcia w czatowaniu na te ptaszyska.Ja niestety już od 3 lat poluję w mych okolicach na orła, ale jak na dzień dzisiejszy nasze bliskie spotkania przegrywam z NIM.Już nie jeden dzień, ba nawet dni poświęciłem na szukanie jego terytoriów w górach.Niestety tylko widuję go szybującego wysoko , nigdy na tyle żeby jakieś ciekawe zdjęcie zrobić.Raz tylko udało mi się go zobaczyć z odległości może 20 metrów, ale niestety w tym dniu nie miałem żadnego aparatu .W czasie wspinaczki i odpoczynku, zauważyłem go siedzącego na półce skalnej,on się przypatrywał mnie a ja jemu.Trwało to może z 2 minuty, po czym on pokazał mi tylko swój tyłek pięknym lotem oddalając się ode mnie![]()
Nr 190 nejlepsze z ostatniej wrzuty. A może jeszcze jakieś inne ptaszki. Myszołowy oczywiście są świetne.
Niestety nie mam ani sprzętu, ani takich fajnych modeli do fotografowania. Jedyne co siedzina na słupku przy drodze to autoradar.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Cóż, leśne wędrówki to ulubiona forma spędzania wolnego czasu, a i tak w tamte okolice planuję wypad. Dużo przygotowań przede mną, to dosyć rozległy teren i nie tylko orła można tam spotkać.Jedna rzecz, która wciąż uparcie nie daje mi spokoju, to odpowiednia optyka, której niestety nie posiadam
Krzychu(bez shiftowania twój nick pisze się łatwiej),zdjęcia jak zwykle świetne, 192 z ostrzeniem dzioba przypomniało mi pewien atrykuł o mieszkańcach Kazachstanu, którzy szkolą orły do polowania na wilki. Treść artykułu wywarła na mnie wrażenie: orzeł, który jest w stanie zabić wilka...a ty słowiczka na orły wysyłasz
![]()