Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: [Majorka636] Pierwszy aparat i pierwsze próby

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: [Majorka636] Pierwszy aparat i pierwsze próby

Cytat Zamieszczone przez Majorka636 Zobacz posta
    Podejrzewam że korzystanie z blendy wymaga obecności kogoś dodatkowego? U mnie niestety chętnych pomocników brak :/
    Agrowłóknina? Czy celem tego jest zupełne nieprzepuszczanie światła? Jeśli tak to mam gumowane rolety więc jestem w stanie zaciemnić pomieszczenie, ale nie jestem w stanie go doświetlić - tak jak mówiłam zabawa stricte amatorska, a lampka biurkowa chyba nie spełni swojej roli
    Blendę możesz zrobić nawet z sreberka aluminiowego do pieczenia, blendy są różnych wielkości i kształtów od średnicy 30cm do 180cmx140cm , te mniejsze można trzymać w jednej ręce (trudne ale da się), choć możesz pokombinować opierając ją o "coś", tudzież przypinając ją np klamerką , ściskiem stolarskich do kupienia w sklepie budowlanym za około 2-5zł. Także z blendą można sobie pokombinować bez pomocników :-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Blende możesz zamocować na uchwycie do blend tyle że wtedy zaczynaja juz sie znowu koszta oraz to że musisz od czegoś odbić te świato, w razie focenia wieczorem albo w pochmurny dzień leżysz, może lepiej zainwestować w lampę światła stałego z softboxem. Pytanie dlaczego stałego a nie błysk? Otóż walenie w niemowlaka światłem błyskowym nie jest niczym specjanie zdrowym...
    Kolega mnie tutaj wyprzedził :-)

Lampa światła stałego to także są koszta (notabene wyższe od blendy), jednakże warte wydania. W początkach realizowania swojej pasji można iść w półśrodki, i kupno żarówki, uchwytu,stojaka (na serwisach aukcyjnych nawet używane komplety można znaleźć),zrobienie softboxa DIY to koszt w sumie 100-150zł. Wtedy sporo się zmniejsza problem z potrzebą pomocników,zachmurzenia itp :-)
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 10-04-2013 o 01:12
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów