Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: [Majorka636] Pierwszy aparat i pierwsze próby

Mieszany widok

Domyślnie Odp: [Majorka636] Pierwszy aparat i pierwsze próby

Próbowałam poprawić to nieszczęsne tło w PS - może być coś takiego? Wogóle to powinnam trochę wygładzić skórę modeli czy postawić na naturalność i ludzką niedoskonałość?
    Gdy byliśmy z mężem na sesji brzuszkowej u fotografa to mieliśmy robione foty na białym tle, a potem jak już dostaliśmy na płycie to część była na białym a część na czarnym. Orientuje się ktoś jak się tworzy taki efekt? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć że koleś siedział przy 50 fotach i dłubał piórem każdy mój włosek żeby potem podstawić czarne tło w PS.

11.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: [Majorka636] Pierwszy aparat i pierwsze próby

Cytat Zamieszczone przez Majorka636 Zobacz posta
    Próbowałam poprawić to nieszczęsne tło w PS - może być coś takiego?
    Jeżeli nie widzisz tego co ja widze a kompa mam podłaczonego do przeciętnej klasy telewizora...to polecam zakup nowego monitora, ewidentnie widać gdzie pędzlem bylo jechane , foty polecam robić w rawie a potem na krzywych czernie poprawiać zamiast pędzlem w ps.
    Wogóle to powinnam trochę wygładzić skórę modeli czy postawić na naturalność i ludzką niedoskonałość?
    Twój wybór, ludzie są niedoskonali, to nie są sesje dla vogue, dodatkowo nieumiejętne wygładzanie skóry zazwyczaj działa na niekorzyść, warto próbować i ćwiczyć ale z góry zakładam ze pierwsze próby mogą wyjść tragicznie
    Gdy byliśmy z mężem na sesji brzuszkowej u fotografa to mieliśmy robione foty na białym tle, a potem jak już dostaliśmy na płycie to część była na białym a część na czarnym. Orientuje się ktoś jak się tworzy taki efekt?
    Jezeli masz odpowiednia wiedze i umiejętności odizolowanie jednego koloru tła nie jest problemem, walisz foty na białym tle, odizolowujesz na warstwie biale tło i sobie już kolor dobierasz jaki chcesz od wściekłego zielonego po kasztanowy kaszmir

Bo jakoś nie chce mi się wierzyć że koleś siedział przy 50 fotach i dłubał piórem każdy mój włosek żeby potem podstawić czarne tło w PS.
    Polecam poczytać o pracy na maskach
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uprawnienia umieszczania postów