biorac pod uwage fakt, ze ostatnio ci specjalisci zajmowali sie przepakowywaniem obiektywow Tamrona w obudowy KM... mam co do tego watpliwosci.Zamieszczone przez czeczot
moze wloza, moze nie wloza. niech mnie ktos poprawi, ale nizsza cena ich podstawowych obiektywow byla w duzej mierze spowodowana tym, ze nie mialy w srodku silnika, a naped byl przenoszony z body.Zamieszczone przez czeczot
odpowiednik USM wymaga silnika wbudowanego. tym samym podnosi cene oibiektywow.
tja...Zamieszczone przez czeczot
w to akurat jestem sklonny uwierzyc. Sony jest swietne w robieniu ludziom wody z mozgu
skad to wiadomo?Zamieszczone przez czeczot
marketoidy sa w stanie wszystko wcisnac. choc zastanawiam sie kiedy Zeiss pojdzie po rozum do glowy i przestanie pozwalac ludziom na wycieranie sobie ta nazwa tylka...Zamieszczone przez czeczot
Minolta zawsze za pozno z wszystkim startowala. nawet jak miala dobry produkt i pomysl, to nie potrafila go skutecznie wprowadzic na rynek. to oni mieli pierwsi body z AF, ale przegapili moment i dali sie pokonac Canonowi. moge sie mylic, ale zdaje sie tez, ze to oni wprowadzili pomiar odleglosci przez obiektywy do systemu blysku (ADI). w implementacji Minolty akurat dziala to srednio pewnie, ale pomysl sie na rynku przyjalZamieszczone przez czeczot
no z tymi roznicami to troche przesadziles. troche mocno.Zamieszczone przez czeczot
poki co najwieksza niewiadoma. nikt nie wie na pewno, czy Sony bedzie sie w to bawic. nie jeden, nie dwa razy ta korporacja podejmowala dziwne decyzje, zostawiajac uzytkownikow na lodzie.Zamieszczone przez czeczot
last but not least: nie uwzgledniles w tych rozwazaniach jednego czynnika: Sony jest drogie. w zakupie jeszcze jako tako, ale serwis i akcesoria tej firmy sa przerazliwie drogie. a idac w system lubie miec pewnosc, ze gdy przyjdzie co do czego jakakolwiek awaria nie skonczy sie wymiana sprzetu, bo naprawa nie bedzie sie oplacac