Cytat Zamieszczone przez akustyk
tzn. chcesz mnie przekonac, ze zamowienie w fabryce plastikowego odlewu wg. wzory Pentax *istDL i naniesienie na niego wlasnego logo jest trudne dla tak gigantycznego koncernu?

ale tu nie o trudnosc wyprodukowania idzie. tu idzie o sens tych firm pchania sie w ta dzialke. dla Sony czy Samsunga DSLR to jeszcze jedna dziedzina obok pralek, lodowek, walkmanow, ...
jesli beda widziec w tym sens to beda ciagnac. ale zeby w tej branzy wyciagnac zysk to trzeba zainwestowac w R&D i w reklame a potem poczekac, az produkt dotrze do nabywcow. na pewno nie obiecuje natychmiastowych kokosow...
i wlasnie dlatego mam obawy, czy Sony i Samsungowi bedzie sie w ogole chcialo w to bawic. bo jesli mozna przerzucic pracownikow z dzialu foto do dzialu projektowania pralek, i wiecej na tym zarobic... :-?
Twoje obawy sa moze i uzasadnione.
Ale z drugiej strony zobacz jak intensywnie Samsung i Sony ( pierwsza hybryda z matrycą ASP-C !!! ) wchodza na rynki foto coraz wiecej "małpek", i kompakcików z średniej półki, no i zaawansowane hybrydy obu producentów. Wiec:
1. maja kase- duzo kasy, mega tony kasy.
2. maja checi- duze checi aby wyplacic sobie jeszcze wieksze dywidenta
3. niech zyje konkurencja (dlatego zycze obu producentom udanych nowych konstrukcji) i niższe ceny.

A wiec uwazam ze szpece od małpek zostana przy małpkach a do pralek moze Ja i Akustyk