Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: Nowe DSLRy Sony?

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

i cena za 5D spadnie, oj spadnie.. A wtedy moj Ci k*wa on!

Choc obawiam sie, ze ceny za szkla nie drgna.. A 85L poza zasiegiem ;(
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi
    Akustyk a Samsung to jaki producent.
    Z Sony to taka sama Historia.
    Każdy chce miec DSLR`a
    tzn. chcesz mnie przekonac, ze zamowienie w fabryce plastikowego odlewu wg. wzory Pentax *istDL i naniesienie na niego wlasnego logo jest trudne dla tak gigantycznego koncernu?

ale tu nie o trudnosc wyprodukowania idzie. tu idzie o sens tych firm pchania sie w ta dzialke. dla Sony czy Samsunga DSLR to jeszcze jedna dziedzina obok pralek, lodowek, walkmanow, ...
    jesli beda widziec w tym sens to beda ciagnac. ale zeby w tej branzy wyciagnac zysk to trzeba zainwestowac w R&D i w reklame a potem poczekac, az produkt dotrze do nabywcow. na pewno nie obiecuje natychmiastowych kokosow...
    i wlasnie dlatego mam obawy, czy Sony i Samsungowi bedzie sie w ogole chcialo w to bawic. bo jesli mozna przerzucic pracownikow z dzialu foto do dzialu projektowania pralek, i wiecej na tym zarobic... :-?
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ludziu malej wiary - lepiej kup jakas ksiazke o pielegnacji kaktusow, bo w okresie wakacyjnym cos ci wykielkuje :razz:
    dobra... czekam :rolleyes:
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    i wlasnie dlatego mam obawy, czy Sony i Samsungowi bedzie sie w ogole chcialo w to bawic. bo jesli mozna przerzucic pracownikow z dzialu foto do dzialu projektowania pralek, i wiecej na tym zarobic... :-?
    pracownikow z dzialu foto mozna ew. zwolnic a nie przezucic. A na pralkach juz wiecej zarobic nie mozna wiec trzeba inwetsowac w inne rzeczy. A jak reklama bedzie dobra to nabywcy sie znajda.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Myślę że Sony nie zamknie działu foto. Jako SONY nie mają żadnego dSLR-a. Kupując Minoltę mają bazę w dłoni. Trzeba pamiętać że ich kamery są raczej very nice i wszyscy zawodowcy na nich pracują. Więc jest szansa że nowy model Minolty np. 9 może być całkiem całkiem. Ja sam pracowałem na KM7D i muszę stwierdzić że z dobrym szkłem jest całkiem correct.
    Tzn. wsadza nową matrycę 3CCD jak Sigma/ 3x 3,2/ i poprawią to i tamto. Może być lekkie zaskoczenie
    Ostatnio edytowane przez Theoo ; 24-02-2006 o 13:39
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

po prostu robienie DSLR jest dzisiaj modne i można się zareklamować....

a niesądzę, żeby sony inwestowało kupę kasy, tylko po to, żeby akcje skoczyły. Napewno coś się urodzi - pytanie tylko ile pożyje.
    bo tak jak minolta - firma z tradycją, że ho ho miała opory podjąć taki drastyczny krok jaki podjęła, to sony jak coś nie pójdzie - rzuci to w mgnieniu oka.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Sony zdaje sobie sprawe z tego jak jest postrzegane - to producent sprzetu audio oraz RTV. Tylko co, jesli postanowili wykreowac nowy wizerunek? Moim zdaniem sa na swietnej drodze.. zreszta pomijam juz fakt, iz lustra cyfrowe (chocby Nikona) robia zdjecia dzieki... Sony I nikt nie powiedzial ze Canon tez nie zacznie stosowac w przyszlosci ich matryce

Ja bym spokojnie czekal.. zas watpliwosci "czy bedzie?" moge rozwiac mowiac z niemal 100% przekonaniem (popartym ostatnim szkoleniem) - bedzie! I jesli ich obietnice nie sa tylko przechwalaniem sie, to czeka nas naprawde przyzwoity nastepca D7D..

Awatar KAWON
    Miasto
    Gdynia

Thumbs down

Na korpusach ma buc tylko SONY.
    Pozostanie natomiast Dynax (Maxxum).

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

w końcu jakaś porządna nazwa :wink:
    przydługie KonicaMinolta było żenujące...
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

sami wiecie kto
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tja... jak Sony wypusci lustrzanke, to mi na race kaktus wyrosnie.
    no proponuje wybrać jakiś gatunek, który może mieć zastosowanie przemysłowe, bo się może zanosić na niezłą plantacje

pierwsze oficjalne informacje o nowym ciałku pojawią się po 'zejsciu' matuszki Minoli (czyli po 31 marca). system wystartuje z około 30ma szkłami (oczywiście nie na raz), nie tylko tamroidami i nie tylko minoltoidami (STF od Zeis'a :rolleyes: )

a w lato do sklepów

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów