Bardzo chętnie posłucham jakie błędy popełniam zdjęcia w większości to C600D + Tamron 28-75 albo Tokina 80-400, część tych letnich jeszcze starym Olympusem zrobione albo pożyczonym C500D
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Bardzo chętnie posłucham jakie błędy popełniam zdjęcia w większości to C600D + Tamron 28-75 albo Tokina 80-400, część tych letnich jeszcze starym Olympusem zrobione albo pożyczonym C500D
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Ostatnio edytowane przez szambonur ; 04-04-2013 o 22:02
Po co? To są pstryki, bierzesz aparat i celujesz go w psa, nie widać tu w ogóle żebyś myślał nad kadrami, obrabiał je w jakikolwiek sposób, lepiej sobie darować![]()
Przepiękny pies! Uwielbiam takie! Mam ochotę się do niego przytulić! Czy to jest berneńczyk?
Kilka zdjęć z tej puli bym wyrzucił, bo do udanych nie należą -> 5, 4, 3 (tyłka psa nie chcemy oglądać)
Zimowe świetne! Duża dynamika. Widać, ze pieski się świetnie bawiły! Uważaj tylko, żeby nie ciąć po ogonach i łapkach.
Ostatnie 3 w ogóle nie pasują do zestawu zdjęć - tak jakby dodane na siłę i też niczym specjalnym się nie wyróżniają. Następnym razem kilka razy przemyśl, które zdjęcia pokażesz, które według Ciebie są najlepsze - to jest najtrudniejsza sprawa w fotografii tak naprawdę - wybrać dobry zestaw zdjęć do pokazania.
Skąd jesteś? Sam bym chętnie porobił zdjęcia tak pięknym psiakom i się z nimi pobawił![]()
Jak dla mnie to tak sobie to wygląda - a to źle skadrowane, a to ISO takie że aż ziarnami po oczach daje, o ostrości już nie będę wspominał.
Ale piesek pierwsza klasa!!
Zdjęcia specjalnie są różneTa, a może jakiś konkret, gdzie popełniam błąd. Jak to są pstryki piszę, żem amator i piszę o konkretne uwagi do kadrowania, bo się uczę dopiero. Znajomość zasad to mało wolę konkretną zjebk..... od bardziej zaawansowanych. Tak to są berneńczyki. (a dokładnie aż 3, mama, synek i ciocia) A głównie okolice Krakowa. Co do ostrości to chyba obiektyw jednak, co do ziarna 3,4,5 jest zrobione Olympusem, a tam szum był masakra. 1,2 Canon 550D + Tamron 28-75 f2.8, reszta Canon 650D Tokina albo Tamron, 3 jest robiona lekko po zachodzie słońca. Na razie podbijam ISO może za bardzo w takich sytuacjach, aby pozostawić krótki czas przesłony.
Jak dla mnie 5,13,14 najgorsze i dupka psa ... no nie to bym chciał oglądać