Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Oświetlenie piwnicy aby otrzymac efekt swiatla dziennego

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Oświetlenie piwnicy aby otrzymac efekt swiatla dziennego

Cytat Zamieszczone przez DeLonge Zobacz posta
    niestety nie becde mogl uzywac statywu bo nie bedzie to wydajne czasowo. przedmiotow bedzie 2500 i musze to robic z reki zeby nie tracic czasu na ustawianie aparatu
    Błąd - jeśli (podobne) przedmioty będą w tym samym miejscu (jak kolega wyżej pisał) to nie musisz nawet podchodzić do aparatu, możesz wyzwalać wężykiem. Pomijając drobiazg, czyli zdjęcia z różnej perspektywy, co niekoniecznie będzie dobrze wyglądać jak zdjęcia trafią "obok siebie".
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 15-04-2013 o 10:38

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Przy 2500 zdjęć odpadnie Ci ręka i pękną plecy Statyw wężyk i jedziesz Moim zdaniem sensowne efekty uzyskasz dając z jednej strony żarówkę która będzie przepuszczona przez kalkę techniczną ( arkusz B2 kosztuje około 5zł a fajnie rozprasza światło) na przeciw lampki biały lub srebrny ekran do rozbicia cieni Zmierz światło, ustaw ostrość manualnie i jazda

Ps. Jak Ci się chce bawić to załatw sobie duży karton, wyklej lub wymaluj na biało i z jednej strony zrób okno z kalką techniczną i masz prowizoryczny namiot bezcieniowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa-Bielany

ale przedmioty sa roznej wielkosci od wielkosci pudelka papierosow do wielkosci laptopa dlatego musze z reki zeby szybciej bylo. moze moje pytanie wyda sie glupie ale jakby np kupil dwie te zarowki studyjne ktore mi poleciles to jak je zamontowac? da sie zakupic cos na wzor statywu??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

ale przedmioty sa roznej wielkosci od wielkosci pudelka papierosow do wielkosci laptopa dlatego musze z reki zeby szybciej bylo. moze moje pytanie wyda sie glupie ale jakby np kupil dwie te zarowki studyjne ktore mi poleciles to jak je zamontowac? da sie zakupic cos na wzor statywu??
    To segregujesz wielkością moim zdaniem robienie takiej ilości produktów to męczarnia bez statywu
    Są takie małe statywy " pieski" z oprawkami W eltecu chyba takie widziałem

Bywalec Awatar wajo94
    Miasto
    Warszawa

Dwa moje maile wyżej masz link. Tam za kilkadziesiąt złotych kupisz statyw oświetleniowy, oprawki, blendę itp. Co do statywu to wszyscy wyżej mają absolutnie rację. Pomijając zmęczenie będzie to trwało dłużej, odłożyć aparat, wymienić przedmiot, wziąć aparat wymierzyć i pstryknąć, sprawdzić czy ostre. Ja bym to robił nie z wężykiem tylko z kompem podłączonym przez usb i z firmowym programem EOS Utility.

--- Kolejny post ---

.... ale jakby np kupil dwie te zarowki studyjne ktore mi poleciles to jak je zamontowac? da sie zakupic cos na wzor statywu??
    ZESTAW OŚWIETLENIOWY 400W 75cm Z21 - Domowe atelier - światło stałe - Zestawy studyjne - STUDIO FOTOGRAFICZNE w cenie 85 zł dwie sztuki 170 zł i pełna półprofeska
    R6, Tamron SP 17-50/2,8 Di VC USD G2, , C 70-200/4 L IS, SAM 14/2.8, 580 EXII, C RF 100-400, C RF 50/1.8, C RF 16/2.8

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

A czemu schodzisz z tym do piwnicy? Lepiej włóż te graty do pudła i skorzystaj z darmowego prawdziwego światła dziennego.
    ps. statyw naprawdę ułatwi sprawę, ale widzę że nie jesteś przekonany.
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Miasto
    Grębów

Kup nawet 4 te żarówki 400W, w markecie oprawkę e27, jeśli nie chcesz zbyt dużych kosztów, zakryjesz te lampy kalką techniczną, zamocujesz byle czym.
    Zaletą światła ciągłego jest to, że nie trzeba czekać za załadowaniem lampy i pstrykać byle czym.
    C30D, C85/F1.8, Sigma50/F1.4, Tamron 17-50/F2.8, C430EX

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów