Chyba się na kwiatki jutro prżejadę po fajrancie))
Chyba się na kwiatki jutro prżejadę po fajrancie))
Zapomniałam, że tym samym krokusem "świecę" od ... ponad 5 lat
Ale to taki... hmmm ceperski
To opisze jak u mnie z krokusami jest, ale ja góralka nizinna prawie
Poniedziałek rano - 10 cm śniegu, popołudnie - czubki jasno-żółtych widać
wtorek - jasno-żółte
środa - ciemno żółte
dzisiaj + 15 C i wszystkie kolory zakwitły.
Przy tych temperaturach do soboty pewnie niewiele zostanie.
Pozostał tydzień , generalnie do wyjazdu. Więc jak na dzisiaj prezentuje się Dolina Chochołowska ?
Rozpoczynamy Akcję "Krokus - Dolina Chochołowska 2013"
czyli wychodzi, że powiedzmy niedzielna "wyprawa" bedzie OK?
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Szambonur, powiedz mi ile gdzieś tak one tam będą? Czy w weekend 26-28 jeszcze mam szanse je zobaczyć?
Fotografia Warsztaty Podróże
www.szkolakrajobrazu.pl
https://www.facebook.com/PawelUchorczakFotografia
To jest dopiero sam poczatek krokusow. Przy takiej pogodzie to szczyt na poczatek maja sie zapowiada. Sniegu w Dolinie jest sporo. Nawet Siwa Polana zasypana. Poki co tylko na Polanie Chocholowskiej pod schroniskiem sie przebijaja...
Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
W każdym razie wiosna postępuje błyskawicznie. Ja co prawda byłem dziś na nartachale temperatury tu są praktycznie letnie. Więc może być różnie, bo śnieg znika w oczach, a obecna sytuacja pogodowa nie ma wzorca wiele lat wstecz.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Najdziwniejsze w tym wszystkim że w latach poprzednich pierwsze krokusy pojawiały się na Siwej Polanie i tak z biegiem czasu przesuwało się to w górę. W tym roku jest całkowicie odwrotnie...
Jeszcze jeden widoczek na zachętę
Czyli jest szansa ,że w Sobotę przywiozę z sobą część, związaną z realizacją planu) jakim będą owe kwiatki
![]()