Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Testy aparatów a temperatura.

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie Odp: Testy aparatów a temperatura.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    widzę te szumy gołym okiem nawet na iso 100
    Trudno byłoby nie zauważyć
    Przykład 500D ISO 200 czas 2s (cropy 1:1) - http://img829.imageshack.us/img829/3640/szumt.jpg
    Obrazki wołane w ACR 7.3, podciągnięta krzywa, żeby było wyraźnie widoczne. Ostatni przykład ma odjęty dark frame w photoshopie. Sam już nie wiem czy to hoty czy szumy, tak dużo tego przy takiej temperaturze
    Przy krótkich czasach, na rozgrzanej matrycy efekt jest podobny.

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Testy aparatów a temperatura.

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Trudno byłoby nie zauważyć
    Przykład 500D ISO 200 czas 2s (cropy 1:1) - http://img829.imageshack.us/img829/3640/szumt.jpg
    Obrazki wołane w ACR 7.3, podciągnięta krzywa, żeby było wyraźnie widoczne. Ostatni przykład ma odjęty dark frame w photoshopie. Sam już nie wiem czy to hoty czy szumy, tak dużo tego przy takiej temperaturze
    Przy krótkich czasach, na rozgrzanej matrycy efekt jest podobny.
    no patrz a niektórzy nie widzą i idą w zaparte że szumy to wymysł socjalistycznej propagandy, a ogólnie to pomagają uzyskać bardziej artystyczny efekt więc nawet jak propaganda jest prawdą to tak jest lepiej, mam podobne zdjęcie ale przedstawiające realny krajobraz (robione ok godz 14:00) naświetlany ok minuty może trochę więcej (a nie jakiś dekielek) niebo na nim wygląda jak zimowa bezchmurna gwiaździsta noc, to raczej nie są hoty to szum.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów