Hej![]()
Ostatnio zrobiłam siostrze małą sesję plenerową z jej synkiem. CO prawda nie trwała zbyt długo ale coś udało mi się zrobić.
Chciałabym żebyście trochę mi pomogli, nakierowali. Przyda mi się trochę krytyki na następne zdjęcia w plenerze
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
--- Kolejny post ---
21.
Moja rada, jeżeli robisz zdjęcia w pełnym słońcu to nie rób ich w miejscach nasłonecznionych ; ) Jak widzisz są straszne cienie na twarzach i pod oczami co za dobrze nie wygląda. Jeżeli możesz to na takie zdjęcia chodź przy zachmurzeniu, rankiem lub przed zachodem słońca, a jeżeli robisz zdjęcia podczas takich dni to ustawiaj modeli w cieniu, tam światło jest tylko odbite dzięki czemu unikniesz cieni pod oczyma i na całych twarzach : D
Fakt mam jeszcze trochę problem ze światłem, ale będę starać się to szlifować
Dziękuję![]()
podoba mi się 21.
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Dziękuję za miłe słowa na prawdęChciałabym właśnie pod szlifować sesje ludzi w plenerze, bo mam już kilkoro znajomych, którzy chcą umówić się na sesję, a ja nie chcę wyjśc na głupka
![]()
Upewnie się tylko HSS to tak roboczo mówiąc stroboskopowanie tak?![]()
Wezmę wasze rady pod uwagę i niebawem wstawie coś z nast sesji![]()
W sumie to trochę jak stroboskop wygląda, ale do stroboskopu jest inna funkcja lampy - HSS to funkcja lampy zewnętrznej pozwalająca robić zdjęcia przy czasach szybszych niż podstawowy czas synchronizacji lampy z migawką (zwykle 1/200s). Przydaje się właśnie w plenerze jak używasz jasnych stałek bo wtedy czasy szybują w górę ;-)
Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy
Chciałam wypróbować swoją nową 50 i to właśnie nim robiłam zdjęcia, no i fakt uratowały mnie rawy bo sporo zdjęc było zbyt jasnych, a do trybów automatycznych nie mam jakoś przekonania wolę się bawić i przestawiać![]()
Hej![]()
Wziełam sobie Wasza rady do serducha i wybrałam się wczoraj na sesję plenerową około godziny 7No i... Wrażenia całkiem, całkiem, od dziś robię plener tylko w takim słońcu
Ocencie czy jest nieco lepiej? Podkręślam, że nie będę się poddawać i każde Wasze słowo wezmę jako poważną porade w drodze do dobrych fotografii
22.
23.
24.
25.