Pod koniec lutego zmieniłem 40D na 6D - i powiem: dla mnie bomba. Wysokie iso jak na moje potrzeby jest bez zastrzeżeń - ustawiam Auto Iso i robię zdjęcia. W 40D jak było mało światła to albo wyciągałem lampę, albo dawałem sobie spokój ze zdjęciami. Co do zakupu 17-40/4L do 50D to całkiem dobry pomysł - używałem tego obiektywu chyba od 2002 roku z EOS5 (rewelacja), później stał się standardem do 40D - kolory, kontrast, praca pod światło - rewelacja. 6D kupiłem z 24-105/4L - jak na moje amatorskie potrzeby w zupełności wystarczy, nawet nie myślę o wymianie na 24-70/2.8L. Podpowiem Ci, że jeśli chciałbyś kupić 6D, to w zestawie z 24-105/4L był w dobrej cenie w MediaMarkt w lutym za 9999, później widziałem w okolicy 9900 chyba- nie wiem jak teraz. Do tego dorzucili mi plecak Canon - taki fajny mały, mieści mi się w nim 6D, 24-105, 17-40, i jeszcze 50 z osłoną weszła. No i możesz to sobie w razie potrzeby wziąć na raty 0% do 30 rat - jak powiesz, że nie chcesz ubezpieczenia to masz cenę / liczbę rat. Samo body już chyba nie ma specjalnie dobrej ceny w MM.