Dzięki za test BangiO ile fotki dachu nie są jakieś wybitne-to rejestracja wygląda całkiem całkiem nieźle..nic dodać nic ująć
Ja właściwie wiem tyle co i na początku-nic![]()
Czytając wcześniej opinie o L 70-200, mając ją ponownie w rękach w środę i klikając tym sprzętem zauważyłem, że wypadła tym razem lepiej niż mój 55-250 is. Ale nadal jest to nie tak wiele jak się spodziewałem po tch wszystkich ochach i achach, plus wielki nieomylny AF owego słoika-myli się...cóż-bywa. Podczas-gdy dla przeciętnego polaka 2400 to jednak spora suma (zwłaszcza gdy złodzieje z banku czyhają na twoją hipotekę) produkt który dostajemy jest poprostu ok i tyle, ale szału nie ma.
Gdyby jeszcze ta elka miała IS to bym nie dumał tylko brał z miejsca-a tak wkurza mnie fakt, że moim obiektywem wszak nie tak dobrym, ale jestem w stanie robić sobie na spokojnie fotki np w nocy lub ciemnych pomieszczeniach/lesie na czasach rzędu 1/10s. W elce musiałbym podbić iso na 1600 plus posiłkować się czasem 1/50 - raz na jakiś czas pewnie by coś wyszło...albo i nie![]()
Prosta rzecz-masz kasę kupujesz najlepsze na co sie stać-nie masz...to się zastanawiasz-niestety fotografia to nie sam obiektyw. Jak będę miał kasę jedynie na samą elke bez IS'a i nic więcej-to niech spadawolę już kupić jakiś przyzwoity optycznie plastikowy obiektywik z IS (55-250/70-300 is usm) plus np używkę canona 50d/40d lub nówkę np c 650d i klikać-a wydam mniej więcej tyle samo.
Co do tamrona-jakoś wątpię żeby strasznie wyprzedzał mnie jeśli chodzi o jakoś zdjęcia (jego budowa to jednak nadal plastik, a VC wcale nie jest jakaś wyjątkowa-ot poprostu ok ale w 55-250 też jest ok), a nie zamierzam się pastwić jak opętany jakimiś tam testami laboratoryjnymi etc...więc-po co przepłacać ?600 zł robi różnicę. (c 55-250 is to koszt 760 zł) Dodatkowo losowość tych obiektywów mnie załamała.. to nie na moje nerwy
Ogólnie to wkurzające są te wszystkie obiektywy puszki testy i inne bzdury..ten ma tyle mpix ten taką ostrość ten taki kontrast-bez sens... gubi się w tym wszystkim treść.
Kiedyś była smiena albo zenit i dobrze było....przynajmniej każdy miał równe szanse - tak uogólniając.