Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 131

Wątek: 70-200 f4 L czy nowe body?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: 70-200 f4 L czy nowe body?

Cytat Zamieszczone przez Matson Zobacz posta
    I tutaj dochodzimy do sedna sprawy. Ale było to już tyle razy wałkowane, że nie ma sensu tego robić dalej. Dla mnie niewyobrażalne jest, że wydając 1400 zł możemy dostać coś innego optycznie a niżeli ktoś kto dokładnie za tyle samo kupił dokładnie to samo.
    Zgadzam się w pełni, że rozrzut jakościowy w ramach tego samego produktu to wielka porażka producenta, ale jak masz możliwość sprawdzenia przed zakupem, to jednak cena ok. 1400 zł jest bardzo dobra, do tego, Tamron daje 5 lat gwarancji (po zarejestrowaniu).

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Miałem tamrona 70-300 VC i w połączeniu z 40D był naprawdę świetny po przymknięciu. Jednakże jak Bangi napisał, trzeba przebierać jak baby na targu. Wtedy obiektyw oko nacieszy a mi pseudo macro się zrobi nim. Tylko zaznaczamy jest to obiektyw za 1400 zł nowy z 5 letnią gwarancją! , chcesz lepszej jakości wydaj kolejne >1000zł .

Ja liczyłem się z jakością jaką mi zaoferuje w stosunku do ceny jaką wydałem. Gdy w grę wchodzą używane obiektywy to tutaj dylemat jest większy.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

Dzięki za test Bangi O ile fotki dachu nie są jakieś wybitne-to rejestracja wygląda całkiem całkiem nieźle..nic dodać nic ująć

Ja właściwie wiem tyle co i na początku-nic

Czytając wcześniej opinie o L 70-200, mając ją ponownie w rękach w środę i klikając tym sprzętem zauważyłem, że wypadła tym razem lepiej niż mój 55-250 is. Ale nadal jest to nie tak wiele jak się spodziewałem po tch wszystkich ochach i achach, plus wielki nieomylny AF owego słoika-myli się...cóż-bywa. Podczas-gdy dla przeciętnego polaka 2400 to jednak spora suma (zwłaszcza gdy złodzieje z banku czyhają na twoją hipotekę) produkt który dostajemy jest poprostu ok i tyle, ale szału nie ma.
    Gdyby jeszcze ta elka miała IS to bym nie dumał tylko brał z miejsca-a tak wkurza mnie fakt, że moim obiektywem wszak nie tak dobrym, ale jestem w stanie robić sobie na spokojnie fotki np w nocy lub ciemnych pomieszczeniach/lesie na czasach rzędu 1/10s. W elce musiałbym podbić iso na 1600 plus posiłkować się czasem 1/50 - raz na jakiś czas pewnie by coś wyszło...albo i nie

Prosta rzecz-masz kasę kupujesz najlepsze na co sie stać-nie masz...to się zastanawiasz-niestety fotografia to nie sam obiektyw. Jak będę miał kasę jedynie na samą elke bez IS'a i nic więcej-to niech spada wolę już kupić jakiś przyzwoity optycznie plastikowy obiektywik z IS (55-250/70-300 is usm) plus np używkę canona 50d/40d lub nówkę np c 650d i klikać-a wydam mniej więcej tyle samo.

Co do tamrona-jakoś wątpię żeby strasznie wyprzedzał mnie jeśli chodzi o jakoś zdjęcia (jego budowa to jednak nadal plastik, a VC wcale nie jest jakaś wyjątkowa-ot poprostu ok ale w 55-250 też jest ok), a nie zamierzam się pastwić jak opętany jakimiś tam testami laboratoryjnymi etc...więc-po co przepłacać ? 600 zł robi różnicę. (c 55-250 is to koszt 760 zł) Dodatkowo losowość tych obiektywów mnie załamała.. to nie na moje nerwy

Ogólnie to wkurzające są te wszystkie obiektywy puszki testy i inne bzdury..ten ma tyle mpix ten taką ostrość ten taki kontrast-bez sens... gubi się w tym wszystkim treść.
    Kiedyś była smiena albo zenit i dobrze było....przynajmniej każdy miał równe szanse - tak uogólniając .
    Ostatnio edytowane przez niantic ; 31-05-2013 o 16:06

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Poczytaj jeszcze to, jak nie czytałeś oczywiście
    http://www.canon-board.info/obiektyw...4-l-usm-86106/

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

nie czytałem :/

dzięki przyda się-wszak nadal mam mętlik w głowie

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jak nie wiesz co kupić, to na razie nic nie kupuj, zbieraj na 70-200, ale 2.8.

Bywalec Awatar niantic
    Miasto
    małe - i dobrze...

Nie mój zakres budżetowy-choć pewnie tak byłoby najlepiej

Trzeba będzie wybrać to co w tytule wątku

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Panowie/Panie kanonierzy..
    Dylemat jest. Bądźcie łaskawi ;-)

Mam 17-40, 50 1.8, body brak..

Zakupy się szykują.. pytanie co lepiej

1. 5d mk2
    2. 5d + 70-200 4 IS ?

Zastosowanie : Krajobraz, portret. Amatorsko.

Thanks a lot ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez swishu Zobacz posta

1. 5d mk2
    2. 5d + 70-200 4 IS ?

Thanks a lot ;-)
    To chyba nie nie jest dylemat do rozstrzygnięcia na forum: dla mnie kluczową sprawą byłby stan puszek. 5d może być bardzo zużyta, zwłaszcza kupowana u nas, a nie na zachodzie. 5dmk2 też... ale łatwiej trafić dobry egzemplarz.
    Gdyby 5d byla w dobrym stanie, brałbym opcję 2, bo dobrze mieć coś powyżej 50 mm na pełnej klatce.

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

5D nie miałem ale spotkałem niedawno kolegę co miał 5D i 5D MK II i dopiero jak kupił Nikona D700 to jest zadowolony - cały czas miał z obydwoma 5D problemy z AF i jak to określił męczył się , zmieniał szkła itd.

Cytat Zamieszczone przez swishu Zobacz posta

1. 5d mk2
    2. 5d + 70-200 4 IS ?

Thanks a lot ;-)

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów