Pokaż wyniki od 1 do 10 z 131

Wątek: 70-200 f4 L czy nowe body?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: 70-200 f4 L czy nowe body?

Cytat Zamieszczone przez niantic Zobacz posta
    Zakładając, że wybieram 70-200 f4 bez IS...mam jedną dużą wątpliwość- mianowicie brak IS.
    .. ale jeżeli np takim rankiem czy wieczorem albo wejdę do lasu(f4) albo zechcę kliknąć jakiś zamglony krajobrazik tudzież wschód / zachód i przymknąć do tych min. f7 żeby jakąś tam i tak nędzną głębię uzyskać.. to użyteczne zostanie mi jakieś 1/200(moja ręką jest raczej przeciętna) ... więc może być duży problem :/ a zaznaczam, że nijakich statywów nie używam plus na źdzble trawy raczej ciężko się oprzeć
    Pamiętaj, że Elka jest użyteczniejsza od pełnego f4 , także czas możesz skrócić o 1-2 działki w pewnych sytuacjach. Co do IS, jest wersja z IS ale prawie 2x droższa, jak się nie ma co się lubi to..?
    To warto zacząć używać statyw , koszt w miarę dobrego to około 250zł - to co zaoferuje Ci za te pieniądze jest warte wydania.

P.S. na źdzble trwa to fakt, ciężko się oprzeć. Jednakże zanim miałem statyw wykorzystywało się ukształtowanie terenu, zwykły ręcznik i torbę/plecak od aparatu. Jak się chce to potrafi
    Ostatnio edytowane przez ketras ; 23-05-2013 o 06:38
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uprawnienia umieszczania postów