Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Jaki obiektyw? Canon 35mm 1.4? Budzet 6000zl prosze o opinie

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw? Canon 35mm 1.4? Budzet 6000zl prosze o opinie

Ok, mam juz to cudenko u siebie i troche o pierwszych wrazeniach. Jedno wielkie wow. Pogoda za oknem jaka jest kazdy widzi, ustawilem przyslone na 1.4 i popstrykalem troche portreciakow w domu mojej mamie. BOKEH zachwycajacy, roznica w porownaniu z 18-135 kolosalna - nie spodziewalem sie wrecz. Autofokus tnie jak zyletka, cichutenki, obrazy sa jakby wyciete z rzeczywistosci. Nie moge sie doczekac w miare przyzwoitych warunkow na zewnatrz, by przetestowac ta GO w jakichs ludzkich warunkach. Dziekuje za opinie o filtrach, tez tak sie zastanawiam, bo troche sie wykosztowalem na ten sprzecior, raczej w deszcz czy snieg zdjec robic nie mam zamiaru, mysle, ze jak np robi sie zdjecia nad morzem przy mocnym wietrze to taki filtr jest must-have bo sol moze jednak osiadac na szkielku, ale w normalnych warunkach cywilnych to na razie sie wstrzymam.

Uzależniony

to dobre szkło, będziesz zadowolony chyba moje ulubione
    też nie psuję jakości zdjęć filtrem UV

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Scissor_Sisters Zobacz posta
    Autofokus tnie jak zyletka, cichutenki
    a zoomy L mają jeszcze lepszy AF

ja używam filtra UV (aktualnie chyba szarej Hoyi ze względu na doby stosunek jakości do ceny) nawet już drugiego, bo pierwszy zmarnował się na tbiliskim bruku, gdy pasek mi się urwał
    już raz mi uratował szkło, więc chyba warto
    do innych szkieł używam zamiast filtra osłonę, ale ta do 35 jest strasznie wielka
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    a zoomy L mają jeszcze lepszy AF

ja używam filtra UV (aktualnie chyba szarej Hoyi ze względu na doby stosunek jakości do ceny) nawet już drugiego, bo pierwszy zmarnował się na tbiliskim bruku, gdy pasek mi się urwał
    już raz mi uratował szkło, więc chyba warto
    do innych szkieł używam zamiast filtra osłonę, ale ta do 35 jest strasznie wielka
    Fakt, oslona jest duza, ale czytalem na zagranicznych forach, ze warto ja nosic all the time, bo wlasnie chroni obiketyw. Wiosno wroc, blagam ja Cie, bo w ogole sie focic nie da, tylko w domu kwiatki, ale i tak swiatlo jest takie, ze przy 1.4 mam 1/50 sekundy.....

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów