Na poczatku chcialbym sie przywitac, mam na imie Andrzej i obecnie posiadam Canon 60d + 18-135 3.5-5.6 EF-S IS . Zestaw ten fajnie mi sluzy juz 2 rok, sprawdzil sie na Islandii, skad przywiozlem pare ladnych fotek krajobrazowych, jak na amatora zadowalajacych. Ale na chwile obecna poszukuje czegos bardziej konkretnego jezeli chodzi o portret, street, i czegos co mi sie przyda jak juz sie zdecyduje na przejscie na pelna klatke(o ile pieniadze pozwola).
Jestem zainteresowany obiektywem 35mm 1.4, obejzalem mnostwo zdjec w necie i musze powiedziec ze bokeh czy ostrosc jest wrecz powalajaca, wlaczajac Aps-C. Przez ponad rok nie inwestowalem nic w fotografie i jakby stracilem troszke ochote, wiedzac, ze przy obecnym szkielku nie wskocze na ten next level. Taka troche druga liga jednak jesli chodzi o portret, moze dla przecietnego kowalskiego jest ok, ale mi zwykle OK przestalo wystarczac, a nie ukrywam, ze zawsze sie zachwycalem zdjeciami z ta glebia ostrosci jakby obraz byl wyciety z przestrzeni i ,,wychodzil'' ze zdjecia.
Prosze o opinie na temat mojego pomyslu, lub/i polecenie naprawde dobrego rozplanowania tego budzetu. Priorytetem jest portret, street, moze w przyszlosci sluby, jak podtrenuje technike.