Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Top Model- obróbka zdjęć

dawniej jas_rambo

Domyślnie Odp: Top Model- obróbka zdjęć

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    Próbowałeś?
    Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.

Pod tym adresem znajdują się adresy skrzynek PR'owców TVN'u, którzy odpowiadają za poszczególne programy: Zespół Public Relations TVN - Kontakt - Biuro Prasowe TVN Jeśli w ogóle pisać, to myślę że najprędzej do tych ludzi. Nie zaszkodzi spróbować.
    W odcinku gdzie była robiona ta sesja wymienione jest nazwisko fotografa - ja nie mogłem znaleźć na niego namiarów, ani nie wiem kto to jest (nie interesuję się tą dziedziną fotografii). A jeśli chodzi o dotarcie do retuszera - bądźmy poważni - nad tym programem pracuje mnóstwo osób, bez znajomości jest to raczej nie wykonalne, do kogo byś nie zadzwonił/napisał maila.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez janrusek Zobacz posta
    Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.
    wpis nie miał prowokować, wcięło emotikonke i wygląda teraz chamsko. Sorki
    - FB -
    Canon + szkła

Uzależniony

Wiem że jest 01 Kwietnia, ale czy google wyłączyli? 5 sekund trwa wyszukanie fotografa tych zdjęć oraz retouchera z którym często współpracuje. Wystarczy napisać do nich bezpośrednio.

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    wpis nie miał prowokować, wcięło emotikonke i wygląda teraz chamsko. Sorki
    W porządku

Coś już napisał Awatar qbar

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Wiem że jest 01 Kwietnia, ale czy google wyłączyli? 5 sekund trwa wyszukanie fotografa tych zdjęć oraz retouchera z którym często współpracuje. Wystarczy napisać do nich bezpośrednio.
    Z pewnością podzielą się długoletnim doświadczeniem i tysiącami godzin pracy w trzech prostych mejlach

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Skoro się już dogadaliście i wszystko sobie wyjaśniliście... możemy dalej kontynuować próbę rozszyfrowania sposobu obróbki tych zdjęć. Osobiście tez nie liczyłbym na jakieś info z TVN'u...

Przypuszczam, że wtyczką PSa by to szło zrobić. Color efex. Niestety nie ma mnie w chwili obecnej w domu więc nie mogę dokładnie sprawdzić czy jest identyczny filtr.
    1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Początki nałogu Awatar luc_october

Wpiszcie sobie w linku do zdjęcia zamiast 640 i 360 np. 1920 i 1080 lub więcej, a na końcu quality 100. Teraz można analizować foteczki

przykład:
    http://dcs-188-64-84-22.atmcdn.pl/sc...80&quality=100

Moim zdaniem zdjęcia zepsute. Zostawiłbym tylko klatkę ze Słodkiej Sesji. Góra wpada w żółć, środek w magentę, dół w niebieski/magentę. Dużo daje dobre, równomierne oświetlenie. Reszta to wyciąganie detali Clarity i pędzlowaniem D&B. Klatka udana.
    Sesja w łazience chyba najgorzej wypada pod względem obróbki. Wygląda to jakby ktoś za grubą kreskę wciągnął przy PS'ie. Widać poświaty, nienaturalne światło i dziwne przejścia tonalne.

Dopiero zaczyna

Są niedociągnięcia, jednak nie o samą fotkę chodzi tylko o to jak to zrobili. Kiedyś wpadł mi w rękę stary katalog H&M i tam też była taka tonacja, oni w TVN Ameryki nie odkryli. Bardziej chodzi. Bawiłem się trochę, straciłem trochę nerwów wyginając na różne sposoby krzywe i to nie jest to, nawet nie zbliżyłem się do tego efektu. Stosowanie takich zabiegów jak D&B to rzecz oczywista i nie o to mi chodzi, bo nie ma to nic do kolorystyki.
    Trochę sprzętu

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

jest coś takiego w photoshopie, jak filtry fotograficzne, kolory selektywne - warstwy.

Poza tym, nie tylko od tego wymienionego "postprocesu" wyżej zależy wygląd takiego zdjęcia.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów