Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Top Model- obróbka zdjęć

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Top Model- obróbka zdjęć

Witam,
    ostatnio oglądając TV trafiłem na program top model i na sesje zdjęciowe których efektem były takie oto zdjęcia:
    http://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/...360&quality=85

wszystkie zdjęcia z sesji tutaj: Zobacz wszystkie sesje z ostatniego odcinka! - Top Model TVN

Proszę powiedzieć jak uzyskać któryś z tych efektów, ewentualnie nazwę bo z taką obróbką można dosyć często się spotkać. Z góry dziękuję.
    Trochę sprzętu

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Top Model- obróbka zdjęć

Mi to wyglada na corssprocess ale nie jestem pewien Moze ktos bedzie bardziej zorientowany

dawniej jas_rambo

Przede wszystkim to światło dobre, od tego trzeba by zacząć

Dopiero zaczyna

Wiadomo że światło to połowa sukcesu. Jednak obróbka też jest istotna na finalny produkt. Proszę o konkrety
    Trochę sprzętu

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

A może najprościej byłoby napisać do autora lub retuszera tych fotek?

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    A może najprościej byłoby napisać do autora lub retuszera tych fotek?
    To foty z programu TVN'u, podejrzewam, że nie ma szans aby dotrzeć do tych osób, a szansa otrzymania odpowiedzi na maila jest raczej równa zeru.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez janrusek Zobacz posta
    To foty z programu TVN'u, podejrzewam, że nie ma szans aby dotrzeć do tych osób, a szansa otrzymania odpowiedzi na maila jest raczej równa zeru.
    Próbowałeś?
    - FB -
    Canon + szkła

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    Próbowałeś?
    Mistrz

A tak poza tym, to w PS LR też dałoby radę podobny efekt osiągnąć - wpadł mi nawet ostatnio w oczy podobny preset (w podobnej kolorystyce) jak ostatnio robiłem fotki
    C 5DMII, C 17-40L, C 100L Macro, C 50 1.8, 580EXII, 430EXII

dawniej jas_rambo

Cytat Zamieszczone przez .Irwusek Zobacz posta
    Próbowałeś?
    Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.

Pod tym adresem znajdują się adresy skrzynek PR'owców TVN'u, którzy odpowiadają za poszczególne programy: Zespół Public Relations TVN - Kontakt - Biuro Prasowe TVN Jeśli w ogóle pisać, to myślę że najprędzej do tych ludzi. Nie zaszkodzi spróbować.
    W odcinku gdzie była robiona ta sesja wymienione jest nazwisko fotografa - ja nie mogłem znaleźć na niego namiarów, ani nie wiem kto to jest (nie interesuję się tą dziedziną fotografii). A jeśli chodzi o dotarcie do retuszera - bądźmy poważni - nad tym programem pracuje mnóstwo osób, bez znajomości jest to raczej nie wykonalne, do kogo byś nie zadzwonił/napisał maila.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez janrusek Zobacz posta
    Zamiast głupio prowokować to czytaj ze zrozumieniem, bo użyłem słowa 'podejrzewam'. Akurat w tej sprawie nie próbowałem i nie mówię, że nie warto próbować, bo mimo wszystko cień szansy zawsze istnieje. Jednak każdy kto jest choć trochę inteligenty wie, że na skrzynki mejlowe ogólnodostępne dla widzów wpływa mnóstwo wiadomości, a połowy z nich pewnie nikt nawet nie czyta, bo nie ma takiej fizycznej możliwości, nie mówiąc już o zdobywaniu aż tak zaawansowanych informacji o jakich tutaj mówimy.
    wpis nie miał prowokować, wcięło emotikonke i wygląda teraz chamsko. Sorki
    - FB -
    Canon + szkła

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów