Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Top Model- obróbka zdjęć

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar qbar

Domyślnie Odp: Top Model- obróbka zdjęć

Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
    Wiem że jest 01 Kwietnia, ale czy google wyłączyli? 5 sekund trwa wyszukanie fotografa tych zdjęć oraz retouchera z którym często współpracuje. Wystarczy napisać do nich bezpośrednio.
    Z pewnością podzielą się długoletnim doświadczeniem i tysiącami godzin pracy w trzech prostych mejlach

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Skoro się już dogadaliście i wszystko sobie wyjaśniliście... możemy dalej kontynuować próbę rozszyfrowania sposobu obróbki tych zdjęć. Osobiście tez nie liczyłbym na jakieś info z TVN'u...

Przypuszczam, że wtyczką PSa by to szło zrobić. Color efex. Niestety nie ma mnie w chwili obecnej w domu więc nie mogę dokładnie sprawdzić czy jest identyczny filtr.
    1Ds mk2, 50D, C17-40L, C50/1.4, C85/1.8, C135/2L, S 70-200/2.8, S telekonwerter x2, samyang 8/3.5, kilka lamp i wuchta modyfikatorów

Początki nałogu Awatar luc_october

Wpiszcie sobie w linku do zdjęcia zamiast 640 i 360 np. 1920 i 1080 lub więcej, a na końcu quality 100. Teraz można analizować foteczki

przykład:
    http://dcs-188-64-84-22.atmcdn.pl/sc...80&quality=100

Moim zdaniem zdjęcia zepsute. Zostawiłbym tylko klatkę ze Słodkiej Sesji. Góra wpada w żółć, środek w magentę, dół w niebieski/magentę. Dużo daje dobre, równomierne oświetlenie. Reszta to wyciąganie detali Clarity i pędzlowaniem D&B. Klatka udana.
    Sesja w łazience chyba najgorzej wypada pod względem obróbki. Wygląda to jakby ktoś za grubą kreskę wciągnął przy PS'ie. Widać poświaty, nienaturalne światło i dziwne przejścia tonalne.

Dopiero zaczyna

Są niedociągnięcia, jednak nie o samą fotkę chodzi tylko o to jak to zrobili. Kiedyś wpadł mi w rękę stary katalog H&M i tam też była taka tonacja, oni w TVN Ameryki nie odkryli. Bardziej chodzi. Bawiłem się trochę, straciłem trochę nerwów wyginając na różne sposoby krzywe i to nie jest to, nawet nie zbliżyłem się do tego efektu. Stosowanie takich zabiegów jak D&B to rzecz oczywista i nie o to mi chodzi, bo nie ma to nic do kolorystyki.
    Trochę sprzętu

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

jest coś takiego w photoshopie, jak filtry fotograficzne, kolory selektywne - warstwy.

Poza tym, nie tylko od tego wymienionego "postprocesu" wyżej zależy wygląd takiego zdjęcia.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

W Lightroomie jest tyle suwaczków że bez problemu uzyska się taki efekt. Spytacie jak??? To nie idźcie na łatwiznę że dostaniecie gotowy preset, tylko zamiast klepać posty na forum weźcie się do roboty, ruszcie głową i wam wyjdzie. Czasami sporo czasu potrzebuję by uzyskać to co bym chciał, ale wytrwałość jest zawsze wynagrodzona.

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    W Lightroomie jest tyle suwaczków że bez problemu uzyska się taki efekt. Spytacie jak??? To nie idźcie na łatwiznę że dostaniecie gotowy preset, tylko zamiast klepać posty na forum weźcie się do roboty, ruszcie głową i wam wyjdzie. Czasami sporo czasu potrzebuję by uzyskać to co bym chciał, ale wytrwałość jest zawsze wynagrodzona.

Nie uzyskają tego samego efektu, wciskając na swoje zdjęcie taki preset. Presety na każdym zdjęciu różnią się od siebie ostatecznie. Wszystko zależy od oświetlenia, balansu bieli zdjęcia, warunków itp.

a żeby to zrobić w photoshopie, bez preseta, to przecież 3minuty zejdzie...

czyli nadal nic nie wiemy
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

No i się nie dowiemy
    Chcesz być fotografem...wymyśl i zrób coś sam a nie licz na gotowe rozwiązania

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów