Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Nie wiem, jak liczyłeś koszt Inkteca, bo w najdroższym wariancie wychdzi mi ;
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -20ml czrnego foto 17.5PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN,
    -razem 108.5PLN.
    Wystarcza to na dwukrotne napełnienie wszystkich pojemników, co daje koszt ok. 70% mniejszy niż zakup orginalnych tuszy/licze orginały po 200PLN za komplet/.
    Odnośnie trwałości chipów to masz racje, bo każde urządzenie elektroniczne może padnąć po pierwszym włączenniu. Normalnie chipy działają bez ograniczeń.
    z tej strony trzy ostatnie pozycje http://www.inktec.pl/index.php?id=136
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -2x20ml czrnego foto 35PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN
    Razem :126zł do tego dolicz koszty przesyłki za pobraniem pocztowym to daje +13zł razem 139,00zł

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    z tej strony trzy ostatnie pozycje http://www.inktec.pl/index.php?id=136
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -2x20ml czrnego foto 35PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN
    Razem :126zł do tego dolicz koszty przesyłki za pobraniem pocztowym to daje +13zł razem 139,00zł
    Dokładnie tak jest tylko ja podałem koszt jednego napełnienia. Żeby zakup miał sens to należy kupić dwa opakowania coloru 3x 200ml. Mylisz się co do kosztów przesyłki, powyżej 100PLN gratis http://www.inktec.pl/index.php?id=355

Coś już napisał

Domyślnie

Dokładnie tak jest tylko ja podałem koszt jednego napełnienia. Żeby zakup miał sens to należy kupić dwa opakowania coloru 3x 200ml. Mylisz się co do kosztów przesyłki, powyżej 100PLN gratis http://www.inktec.pl/index.php?id=355
    o tym że wysyłaja na kosz t to nic nie wiedzialem No to zawsze jest te pare groszy taniej

Coś już napisał

Domyślnie

Jak Inktec pokazał pierwszą partię tuszy dedykowanych do Canona Ip 5200 itp, a było to w maju 2006 w Moskwie. Od tego momentu ich używam do tej drukarki, bez żadnych problemów. Z moich testów porównawczych wynika, że uzyskuje się porównywalne wydruki jak z orginalnych tuszy. Wykorzystując profile kolorów Canona.
    Jest pytanie Mianowicie czy czekałeś ja orginalny tusz wyjdzie całkowicie czy mieszałeś?
    drugie pytanie Poniewaz do tej pory nie drukowalem zdjeć a poruszyłem temat zamiennych tuszy mam teraz wątpliwości. A wyniky one z tego, że po wydrukowaniu zdjęć na orginalnych tuszach jestem pod wrażeniem zdjacia z labu niech się chowają
    zrobiłem tylko korekcje nasycenia na papierze matowym +8 firmy n/n a na papierze Canona Gp 501 powszechnego uzytku korekcja nasycenia wynosiła od +8 do +10 może jeszcze powinieniem zrobić korekcję koloru czerwonego bo wydaje mi się że kolory są zbyt ciepłe wpadające lekko w czerwień ale lubię ciepłe kolory więc nic nie zmieniałem
    I teraz pytanie czy na tuszach Inktec będe miał to samo? Pytam ponieważ na dzisiaj biorę pod uwagę tylko te tusze (szkoda że inkTek nie ma kalamarzy zamiennych i trzeba się bawić i paprac w nabijanie)

Coś już napisał

Domyślnie

jezeli wyczerpał ci sie tusz żółty to widoczneie maiałeś kiepske zdjecia albo z dodatkiem przewarzającego koloru żóltego
    I nie porównój drukarek HP ani ich papierów Miałem kiedyś HP a właściwie do tej pory mam i po 4 latach ekspoatacji tej drukarki nie chce mieć doczynienia z tą firmą Mój początek z drukarkami atramentowymi zaczoł się od canona BJc 250 to było 10 lat temu potem HP Ciągle z tym syfem mialem problemy nie wspomnę o pracy tej drukarki (glośna) teraz wróciłem do canona IP5200 i przy tej firmie zostane to są najlepsze drukarki jakie sa obecnie na rynku

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jest pytanie Mianowicie czy czekałeś ja orginalny tusz wyjdzie całkowicie czy mieszałeś?
    Od początku założyłem sobie że, spróbuje oszukać chipy i do jednych dolewałem jak trochę ubyło inne robiły za wzorzec.Nie udało się oszukać chipów.Reasumując
    można mieszć, można czekać jak drukarka zasygnalizuje brak tuszu.
    Mi napełnianie nie sprawia kłopotu bo robię to nie wyjmując pojemników, tylko wyjmuje korek i momentalnie napełniam, co trwa tyle co wymiana pojemnika.Na całkowite napełnienie masz 10 min.
    Po wyłączeniu wskażników poziomu tuszu dolewam jak wyjdzie tusz w przegrodzie z płynnym tuszem.

Coś już napisał

Domyślnie

A jak sprawdzasz poziom tuszu? skoro monitoring jest wyłączony Musisz chyba co jakiś czas wyjąc kalamaż z każdym kolorem i zerknąc ile jest tuszu

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A jak sprawdzasz poziom tuszu? skoro monitoring jest wyłączony Musisz chyba co jakiś czas wyjąc kalamaż z każdym kolorem i zerknąc ile jest tuszu
    Można tak sprawdzać jak piszesz. Ja świecę miniaturową latarką do wnętrza pojemnika nie wyjmując go z drukarki.Można drukować test głowicy widać który tusz się skończył.

Coś już napisał

Domyślnie

czy mniej wiecej tak robiłeś pierwszy raz jak nabijaleś kałamarze?
    http://www.druknet.pl/default.aspx?art=318

Coś już napisał

Domyślnie

Od początku założyłem sobie że, spróbuje oszukać chipy i do jednych dolewałem jak trochę ubyło inne robiły za wzorzec.Nie udało się oszukać chipów.Reasumując
    można mieszć, można czekać jak drukarka zasygnalizuje brak tuszu.
    Mi napełnianie nie sprawia kłopotu bo robię to nie wyjmując pojemników, tylko wyjmuje korek i momentalnie napełniam, co trwa tyle co wymiana pojemnika.Na całkowite napełnienie masz 10 min.
    Po wyłączeniu wskażników poziomu tuszu dolewam jak wyjdzie tusz w przegrodzie z płynnym tuszem.
    A próbowałeś tych spsobów:
    Przykładowe procedury resetu za pomocą przycisków:

Canon i255, i320, PIXMA iP1000, PIXMA iP1500 oraz podobne
    1. Wyłącz drukarkę, odłącz przewody.
    2. Wciśnij i trzymaj przycisk POWER.
    3. Podłącz przewód zasilający (zaświeci zielona lampka).
    4. Naciśnij i puść przycisk RESUME (lampka zmieni kolor na pomarańczowy).
    5. Ponownie naciśnij i puść przycisk RESUME (lampka zmieni kolor na zielony).
    6. Puść przycisk POWER.
    7. Podłącz przewód USB do komputera.

Canon i550, i560, i850, i860, i865, i9100, i9950, PIXMA IP3000 oraz podobne
    1. Wyłącz drukarkę.
    2. Wciśnij i trzymaj przycisk RESUME.
    3. Wciśnij i trzymaj przycisk POWER.
    4. Puść przycisk RESUME.
    5. Dwukrotnie wciśnij i puść przycisk RESUME.
    6. Puść przycisk POWER.
    7. Czekaj, aż zielona lampka przestanie migać.
    8. Czterokrotnie naciśnij i puść przycisk RESUME.
    9. Wciśnij i puść przycisk POWER (aby zapisać zmiany).
    10. Ponownie wciśnij i puść przycisk POWER (aby wyłączyć drukarkę).

W niektórych modelach drukarek reset za pomocą przycisków działa tylko tymczasowo - do czasu wyłączenia drukarki. W takim wypadku trwały reset wykonujemy za pomocą oprogramowania serwisowego.

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów