Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
Jak Inktec pokazał pierwszą partię tuszy dedykowanych do Canona Ip 5200 itp, a było to w maju 2006 w Moskwie. Od tego momentu ich używam do tej drukarki, bez żadnych problemów. Z moich testów porównawczych wynika, że uzyskuje się porównywalne wydruki jak z orginalnych tuszy. Wykorzystując profile kolorów Canona.
Jest pytanie Mianowicie czy czekałeś ja orginalny tusz wyjdzie całkowicie czy mieszałeś?
drugie pytanie Poniewaz do tej pory nie drukowalem zdjeć a poruszyłem temat zamiennych tuszy mam teraz wątpliwości. A wyniky one z tego, że po wydrukowaniu zdjęć na orginalnych tuszach jestem pod wrażeniem zdjacia z labu niech się chowają
zrobiłem tylko korekcje nasycenia na papierze matowym +8 firmy n/n a na papierze Canona Gp 501 powszechnego uzytku korekcja nasycenia wynosiła od +8 do +10 może jeszcze powinieniem zrobić korekcję koloru czerwonego bo wydaje mi się że kolory są zbyt ciepłe wpadające lekko w czerwień ale lubię ciepłe kolory więc nic nie zmieniałem
I teraz pytanie czy na tuszach Inktec będe miał to samo? Pytam ponieważ na dzisiaj biorę pod uwagę tylko te tusze (szkoda że inkTek nie ma kalamarzy zamiennych i trzeba się bawić i paprac w nabijanie)