Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Bywalec

Domyślnie

Przy A4 u mnie w ogole sie nie oplaca chodzic do labu. Mam, co prawda niski model Canona [ip2000], ale i tak wydruk jest o niebo lepszy niz to co oferuje mi np. fotojoker ! A komplet zamiennikow do mojej drukareczki to jest ok. 6 PLN [kolor+czarny] Zyc nie umierac przy takich kosztach. Zadnej zmiany jakosciowej nie zauwazylem [w stosunku do oryginalnych tuszy canona]
    pozdr.
    Canon Rulezzz

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja właśnie dziś kupiłem papierek błyszczący, 190g/m2, marki Boeder (albo jakoś tak, ale wygląda porządnie) po 80gr/sztukę :-D

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wniosek:

Przy wszystkich powyzszych zalozeniach calkowity koszt wydruku jednego zdjecia A4 na papierze HP wynioslby 4 zlote.
    Wniosek jest bledny. Zapomniales do calosci dodac kosztow drukarki. Rozpisz cene drukary na 300..500 fotek i policz jeszcze raz.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

500? Malo troche...

To moja malo uzywana wiecej juz ma za soba... A ja to prawie wybitnie nie lubie przenosic zdjec na papier i drukuje jak juz musze Zreszta idac tym tropem do labu tez mozna wiele roznych rzeczy doliczyc. Ze zuzyciem opon/butow wlacznie
    ...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadiB
    Wniosek jest bledny. Zapomniales do calosci dodac kosztow drukarki. Rozpisz cene drukary na 300..500 fotek i policz jeszcze raz.
    Eee, no tak myśląc, to powinienem jeszcze doliczyć aparat ;-) Jasne, ba, aryzykowałbym stwierdzenie, że te 500 fotek A4 to typowy czas życia drukarki w warunkach domowych (do momentu "moralnego zużycia się")...

No ale czemu nie. Moja iP5200R to w pewnym sensie burżujstwo, ale weźmy iP4200, która ma tą samą technologię druku. W "sklepie za rogiem" 148CHF = 355PLN. Czyli doliczmy jeszcze po złotówce na zdjęcie. Ciągle jest to ten sam rząd wielkości.

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Eee, no tak myśląc, to powinienem jeszcze doliczyć aparat ;-)
    Nie, aparat nie ma bezposredniego wplywu na koszt zdjecia - przynajmniej nie ma zadnej roznicy w zuzyciu aparatu.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

mam pytanie : nie uzywacie Photo Paper pro canona ? daje super rezultaty ? szczególnie na canonach...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja doszedłem do wniosku, że w sumie "papier jest papier". W sensie, że mniej więcej od poziomu HP Premium (i odpowiedników Canona) różnice w jakości są minimalne, bardziej różnica jest w grubości, "look & feel" etc. No i najlepsze papiery można kupić w wersji "satin", 240g/m2 wzwyż.

Natomiast jeśli ten Boeder się sprawdzi, to dam sobie w ogóle spokój z tanimi papierami matowymi, tymi przypominającymi karton.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

eee to nie widziałeś jak wychodzi Photo Paper Pro kup sobie paczkę w hiprmarkecie i spróbuj ... i w dukarce Photo paper pro trzeba wybrać..

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    eee to nie widziałeś jak wychodzi Photo Paper Pro kup sobie paczkę w hiprmarkecie i spróbuj ... i w dukarce Photo paper pro trzeba wybrać..
    Mam próbkę, co prawda 10x15 - no i wychodzi mniej więcej tak jak HP Photo Premium Plus. Czyli ładnie i efektownie - ale ta "efektowność" bierze się głównie z elegancji i grubości samego papieru

Choć to wszystko są zupełnie subiektywne wrażenia. Może ja jeszcze nie wyszedłem z etapu cieszenia się, że jest "ładnie, błyszcząco i kolorowo" ;-)

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów