Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

Saturn to taka siec jak MediaMarkt, otwarli jeden sklep w katowicach. Hmm nie podobaja mi sie, ale:
    1) jeszcze nie mialem czasu sie wgryzc w profile ICC
    2)kupilem kiepeski papier chyba, niby canon ale o gramaturze 170, mat

do drukarki daja probke photo paper pro, gramatura 245 - tu jest wszystko ok, poza tym, ze papier to blysk, a ja blysku nie lubie.
    jak kupie lepszy papier to zobaczymy czy te wydruki sa naprawde jakosci odbitek z labu...

Coś już napisał

Domyślnie

Ja adrukowałem na papierze canona GP501 kupiłem w gerfourze 100szt A4 z niecale 70zł jest to papier blyszczący 180 zadna rewelacja ale....? jak wydrukujesz zdjecia i ludziom pokarzesz to i tak nikt z oglądających nie powie że jest źle lub czy jest dobrze zdjęcie przechodzi z reki do ręki i kazdy nie patrzy na ostrość , jakośc kolory tylko ogląda bo mu dajesz do oglądania
    Dla samego siebie jak masz *******ca co do dokladności i jakości (ja takiego *******ca mam) to polecam Ci papier AGAMY Satynowy Profesjonalny Zdjecia to rewelacja Jest ten papier satynowy canona ale cena powala z nóg nie robiłem prob bo szkoda kasy Ale sadząc po papierach Agamy i moich wymaganiach to jest to papier OK Lepszego na dzisiaj nie widzę (cena/Jakość) Ale UWAGA nie polecam AGAMY błyszczącego to jest katastrofa tani ale super szajs , takiego koszmaru nie polecam
    Ostatnio edytowane przez piotrox ; 15-11-2006 o 00:14

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezner Zobacz posta
    Ja ostatnio drukowałem na najlepszym papierze HP ( super hiper premium plus coś tam coś tam) no i niestety wydruki są moim zdaniem gorsze niż na najtańszym papierze Canona czyli GP-501. Problem w tym, że tusz na papierze HP pokrywa trochę tą warstwę błyszczącą, natomiast na papierze Canona widać , ze tusz idealnie wchodzi pod tą warstwa błyszczącą.
    Potwierdzam, też wydrukowałem kilka zdjęć na papierze HP i mam podobne spostrzeżenia.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Czy ktos z Was testowal papiery made by Cezex

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    inaczej się troche przedstawia jak drukowałem na papierze Profesjonalnym satynowym firmy AGAMA
    a mianowicie: papier to 0,50zł+0,89zł tusz to daje 1,40zł jedno zdjęcie (mowa jest o formacie 9x12)

Ten fapier polecam wszystkim
    Jakość kapitalna każdy drobny szczegół widoczny i wyraźny po skończeniu sie canona GP-501 tylko będę używał ten papier
    [...]
    P.S Zamienniki SkyHorse są tak fajnie skonstruowane, że chipa się nie przykleja tylko jest on wsuwany w obramowanie, pozatym przy nastęnej wymianie nie potrzeba nic robic z chipem ponieważ cala ramka odpina się od kalamarza i zmieniamy tylko ramkę
    Przeszukałem Allegro i nie ma tam ani rzeczonego papieru, ani tych zamienników. Gdzie to można kupić, bo akurat kończy mi się tusz, a i chętnie wypróbowałbym ten papier.
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

moze agawa.pl ? albo balta.pl ?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

agama.pl?
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Dopiero zaczyna Awatar k.y.h

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezner Zobacz posta
    Ja ostatnio drukowałem na najlepszym papierze HP ( super hiper premium plus coś tam coś tam) no i niestety wydruki są moim zdaniem gorsze niż na najtańszym papierze Canona czyli GP-501.
    Cytat Zamieszczone przez Algier Zobacz posta
    Potwierdzam, też wydrukowałem kilka zdjęć na papierze HP i mam podobne spostrzeżenia.
    Papiery HP są optymalizowane pod urządzenia a w zasadzie tusze HP (np.VIVERA) i tyle. Tak samo drukując z HP na papierze Canona bądź "third party" (chociaż są wyjątki), osiągne gorsze rezultaty niż na papierze HP. Taki spisek producentów
    pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Juzer Zobacz posta
    Przeszukałem Allegro i nie ma tam ani rzeczonego papieru, ani tych zamienników. Gdzie to można kupić, bo akurat kończy mi się tusz, a i chętnie wypróbowałbym ten papier.
    Papier satynowy Profesjonalny Agama kupuje w MediaMark
    A tusze skyhorse ma www.dodrukarki.pl

Domyślnie

A ja mimo, że poczytałem posty o drukarkach jestem głupi czy zakupić Canon ip 4200 czy 4300 czy 5200 czy też 5300? Czytam zestawienia parametrów w ich instrukcjach i widzę tylko różnice w prędkości. Czy, ktoś z Szanownych mógłby mi coś podpowiedzieć??? ( gdzie nie widzę?) ... proszę.

Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów