Ostatnio widziałem w Media markcie przystawki makro wkręcane na obiektyw fi 58mm z hamy, czy ktoś ich używa i mógłby pokazać wykonane nimi zdjęcie?
MM chce za to 125 pln
Ostatnio widziałem w Media markcie przystawki makro wkręcane na obiektyw fi 58mm z hamy, czy ktoś ich używa i mógłby pokazać wykonane nimi zdjęcie?
MM chce za to 125 pln
prosze bardzo jesli chodzi ci o to samo: czyli o soczewki makro np +10d;Ostatnio widziałem w Media markcie przystawki makro wkręcane na obiektyw fi 58mm z hamy, czy ktoś ich używa i mógłby pokazać wykonane nimi zdjęcie?
zerknij tutaj:htt : http://www.fornet.com.pl/foto/main.p...przemek/Makro/
dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograftylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl
niezła GO, moja Sigma poniżej przesłony 20 jest tragiczna, a wieksze domknięcie przesłony tragicznie wydłuża czasy...Zamieszczone przez Przemek Białek
20Dset
maj łeb...
nio, ale jednocześnie dają też największe zniekształcenia.....Zamieszczone przez Tomasz Golinski
ale i tak wolę dużą GO.....
20Dset
maj łeb...
gdzie te znieksztalcenia bo niewidze?nio, ale jednocześnie dają też największe zniekształcenia.....
no programowo soczewki dają zniekształcenia na krawędziach i im większe powiększenie tym to idzie ku środkowi...tyle teoria, ale praktyka Atamanki zdaje sie ją potwierdzać...Zamieszczone przez Przemek Białek
20Dset
maj łeb...
O... a wg jakiego programu dzialaja twoje soczewki?Zamieszczone przez Tytus
![]()
ja mysle ze w/g programu TVN :PO... a wg jakiego programu dzialaja twoje soczewki?
wg programu krzywej, po której zaprogramowano jej wypukłość, efektem której jest czasami zniekształcenie odwzorowania obrazu, jakie postępuje od środka soczewki ku jej krawędziom.....Zamieszczone przez Vitez
w sprawie teorii zwracaj sie do doktryny nie do mnie, ja tam doktrynerów nie lubię...
20Dset
maj łeb...