Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 153

Wątek: [Galaktycznymuczaczo] Pstryk...portrety

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: [Galaktycznymuczaczo] Pstryk...portrety

Ok dzięki za szybką odpowiedź światełko też pewnie swoje zrobiło no i kontrastowe względem reszty ubranie modelki
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

trafiliśmy na całkiem fajną pogodę akurat w londynie, no i knajpa ciekawa bardzo, a ciapaki za free nam udostępnili możliwość korzystania, jedynie zamóiwliśmy kawe i chłopakom po napoju kupilismy bo nic innego nie chcieli, ale wszystko do ogarnięcia
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna Awatar Norberto
    Miasto
    Parczew

Przejrzałem całą galerię od początku do końca i przyznam że jak zobaczyłem pierwszą fotkę to pomyślałem że oczy wydłubię sobie jak będą wszystkie takie :P Ale zobaczyłem drugą i od razu przyjemnie się zrobiło bardzo fajne, dobre kolory, może trochę krzywo ale to zdjęcie bije takim pozytywnym, egzotycznym klimatem
    Dalej nadal ciekawie. Sesja z czarnoskórą modelką przeplata dobre i niekoniecznie dobre zdjęcia.
    5 i 6 podobają się, natomiast 7 odrzuca kadrowaniem, podobnie jak i nr 11 i 19. Za to w 12 świetny bokeh. Jak ja bym chciał też taki mieć.
    Zdjęcia dzieci przyjemne, a te z Polski? jaki kraj takie fotki no może przesadzam ale z plaży to wakacyjny pstryczek w dodatku jest płasko i zółto.
    27. super! podoba mi się. poza i ubiór modelki a także obróbka.
    28. kosmos najlepsze zdjęcie z całej galerii. Zdjęcie jako całość jest jak dla mnie idealne, niczego mi nie brakuje, świetna obróbka B&W i ta "mgiełka" (pracuje nad tym ale jakoś mi za bardzo nie wychodzi jak narazie )
    Kolejne czyli 29. równiez bardzo dobre, takie modowe.

Galeria bardzo ciekawa, przeplatają się zdjęcia dobre i złe ale przewaga tych pierwszych jest większa Także osobiście czekam na więcej zdjęć bo przyjemnie się ogląda Twoje prace
    Starałem się żeby było jako-tako w miarę konstruktywnie ale niestety słaby ze mnie mówca :P
    Ostatnio edytowane przez Norberto ; 19-11-2013 o 16:55

Miasto
    London

ostatnie zdjęcia z września...czas chyba by coś wrzucic
    mała zapowiedź sesji rodzinnej, Nisha z synem i mężem , jezeli się pdoba wrzucam więcej

Coś już napisał

Fajne. Dla mnie za ciemno trochę z tyłu, ale więcej bym chciał zobaczyć ;-)

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Za blisko krawędzi kadru. Zostawiłbym troszkę więcej przestrzeni wokół nich albo zdecydowanie ciął. W tej chwili odnoszę wrażenie, że brzeg kadru ich wciąga Dziwna jest tez skóra. Taka pomarańczowo-magentowa. Fajna rodzina. Dawaj kolejne
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    London

jinks, nie mozesz zapominac ze oni są pochodzenia indyjskiego a to oznacza tez inna skóra i to nie jest ani "czarna" ani biała" coś posrodku własnie taki brąz pomarańcz, zafarb hmmmm balans ustawiony poprawnie, moze dlatego ze jasnosci lekko w pomarańcz pociągniete cienie w niebieskosci i taki efekt zreszta na kazdym monitorze wyglada inaczej , wazne zeby w wydruku bylo spoko , a tak jest

--- Kolejny post ---

jak sie podoba to prosze

jinks, jeszcze zauwazylem wazna rzecz, jak masz ochote to sciagnij zdjecie i odpal je w irfanview czy innej przegladarce na full screen ale by bylo ciemniejsze tlo, czarne badz ciemno szare, inaczej tez to wyglada

Coś już napisał

Co do koloru, to się nie wypowiadam, bo patrzę na marnym monitorze. Natomiast dla mnie zbyt ciemno w tle. Ale to tylko moje odczucie, bo mojej żonie podoba się ;-)
    Na drugim pokazałbym więcej ręki ojca, bo ucięcie jej całkowicie chyba zepsułoby kadr. A tak to nie wiadomo skąd te palce tam się biorą. Ogólnie super.

Miasto
    London

Radex palce zazwyczaj są zakończeniem ręki więc jedno z rodziców musi trzymać dziecko

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Radex palce zazwyczaj są zakończeniem ręki [...]
    Chodzi mi o to, żeby kadrując, albo pokazać więcej ręki (skąd idzie), albo wcale. Ale to też indywidualna sprawa ;-)

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów