Bardzo ładnie, ale uczepiłbym się kadru, uciąłbym trochę lewej. Pozatym super.
W sumie z lewej ciąć kanapę to trochę słabo, ale centralnie mi nie pasuje.
Bardzo ładnie, ale uczepiłbym się kadru, uciąłbym trochę lewej. Pozatym super.
W sumie z lewej ciąć kanapę to trochę słabo, ale centralnie mi nie pasuje.
Ostatnio edytowane przez Bombi91 ; 21-02-2014 o 03:10
Ostatnio edytowane przez GalaktycznyMuczaczo ; 21-02-2014 o 23:46
Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.
ładna dziewczyna
bardzo fajna, młoda na tyle że nie musiałęm ruszać skóry w LR
Fajnie jakbyś zadbał bardziej o kompozycję - albo przypadkowe cięcia jak na razie albo w drugą stronę, takie niezdecydowane te kadry, modelki często poucinane w bardzo niekorzystny sposób, nieuzasadnione cięcia w stawach, itd.. Obróbkowo też szalejesz bez potrzeby, pierwsze kilka stron przeostrzone i przekontrastowane zdjęcia, Clarity to tam chyba było ustawione na 130%Z głową i z umiarem trzeba, to tak jak jedzeniem trochę, czasem mniej znaczy lepiej, poza tym staraj się dobierać obróbkę do tematu zdjęcia, zdjęcia dzieciaczków raczej będą delikatne i niekoniecznie muszą być bardzo ostre, to samo z portretami modelek. Kolory skóry - z tym by należało jeszcze powalczyć, zwłaszcza u modeli z innym odcieniem niż biały bo za bardzo to wygląda jak jakiś preset z instagramu niż naturalne barwy. Pewnie, można stylizować i kolorować ale bez przesady
Im dalej tym lepiej, wydaje mi się, więc postęp jest. Co do łamania zasad, pewnie, wszystko super, ale żeby łamać świadomie trzeba je znać i wiedzieć czemu chcemy od nich odejść w przypadku jakiegoś ujęcia. Argumentów na zasadzie "lubię śpiewać a muzyka mi w tym zupełnie nie przeszkadza" nie kupuję
Chyba, że to "śpiewanie" jest faktycznie najwyższych lotów
![]()
Zgadzam się z Panas'em.. Unikałbym krawędzi i kresek w linii głowy. Nie powinno z niej wystawać tło..
35,37,43 jak dla mnie
37 trochę chyba NIK software ? troszkę zgubione rysy
Im dalej tym lepiej, ale nie zatrzymuj się.
kolor skóry..no to już zależy chyba od tego jaki efekt cię zadowala...i czym będziesz przy tym wyborze się kierował
czy ma być jak z okładki czy naturalnie, każdemu co innego trzeba podać na "kolacje"
panas_k napisał postaraj się dobrać obróbkę do tematu, fajnie to razem zagra.
drugi plan, czasem też gra...odciąga uwagę.
tyle uwag, ostatnia seria..na duży plus
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
tomphoto, NIK software nieeale dzieki widać ze na krzywych w LR moge osiagnac efekt jak drogi program, pochlebia mi to
![]()