Bzdura, brałem 6d +24-105 , połowa gotówką połowa na raty, przy 20 ratach 0%, na początku wyraźnie zaznaczyłem że nie chce ubezpieczenia i nie było żadnego kręcenia nosem. Trzeba jedynie powiedzieć wcześniej bo tak wciskają to bez pytania. Nie wiem tylko czy dają bez ubezpieczenia wszystkim, bo ja już "trochę" w MM na raty kupowałem.
Słuchajcie trochę sprzedawałem rat. jak nawet wcisną wam do darmowych rat ubezpieczenie to zawsze można z niego zrezygnować pisząc odpowiednie pismo do banku. Bank odsyła pismo i informację o pomniejszonych ratach odpowiednio o ubezpieczenie. A jeśli kupicie np z oprocentowaniem jakiś sprzęt to po wcześniejszej spłacie kredytu bank zwraca oprocentowanie za raty które zostały wcześniej spłacone.
6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)
juz wstepnie umowilem sie w jednej z poznanskich firm... bo na dzisiaj tylko w tej jest
MM faktycznie ma raty 30 x0 ale nie maja tego aparatu, tak bynajmniej sadzi Pani z obslugi.
raty sobie podarowalem, faktycznie przy 0% jeszcze sie oplaca...
wyliczylem sobie w roznych firmach i niestety przeplacam lekko ponad 3 tys... a to juz jest jakies szkielko,
nie powiem nie byl to zakup jakis planowany ale ... nie moge sie juz doczekac
no właśnie w innym wątku![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 28-03-2013 o 15:17
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II