Strona 70 z 124 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Na zapas mam 5D mark II z Canonem 24-70 f2.8. Jak by co to jeszcze Canon 350 czeka w pogotowiu.
    Gorzej będzie z tą lampą, bo nawet, nie mam skąd pożyczyć. Będzie trzeba jakoś ze 3-4 zlecenia zrobić, a później w planach jest zakup lampy Canon Speedlite 600EX-RT. Wtedy 580-tka powędruje do plecaka jako zapas.

Cytat Zamieszczone przez af-p Zobacz posta
    a lampy canona awaryjne są...
    Czemu tak piszesz? Moja już z 10 lat śmiga. Miałeś jakieś przygody z lampami Canona?
    Był Canon 6DII + 35IS + 85 1.8 + 70-200
    Jest Nikon D810 + D750 + 24, 50, 70-210.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez Michal Zobacz posta
    Na zapas mam 5D mark II z Canonem 24-70 f2.8.
    A czy to nie powinien być podstawowy aparat? Przynajmniej w kościele i na plenerze.

Gorzej będzie z tą lampą, bo nawet, nie mam skąd pożyczyć. Będzie trzeba jakoś ze 3-4 zlecenia zrobić, a później w planach jest zakup lampy Canon Speedlite 600EX-RT.
    Nie lepiej by się było "szarpnąć", wyłożyć "tysiaka" i kupić coś w rodzaju YN568EXII, Pixela lub coś podobnego, a do tego 2 wyzwalacze radiowe YN. Na początek wystarczy, robiłbyś bez stresu, miał możliwość wyzwalania bezprzewodowego i wtedy spokojnie zbierać na 600EX-RT (jeśli masz taką potrzebę).
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

5d mII nie nadaje sie na podstawowy sprzęt. Do kościoła i na plenerze pewnie będę go używać. Wszędzie indziej 7D sprawdza się lepiej. 5d jest dobry ale w studio i tam raczej pozostanie jako sprzęt podstawowy.

Co do lamp, to wolę tego drugiego tysiaka wziąć na raty i nie męczyć się z transmiterami. Mam w 7D wbudowany transmiter do lamp systemowych. Wystarczy mi tych doczepianych transmiterów w studio.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ja to tak troche w szoku z tym ze 5d mkII sie nie nadaje jako podstawowy aparat lol
    SONY

Coś już napisał Awatar mariusz231

Ciekawe teorie mozna tu przeczytac na temat 5D II, a jak jest w praktyce

Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2
    C450D/T17-50 2.8/C70-210 3.5-4.5

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

5d mII nie nadaje sie na podstawowy sprzęt. Do kościoła i na plenerze pewnie będę go używać. Wszędzie indziej 7D sprawdza się lepiej. 5d jest dobry ale w studio i tam raczej pozostanie jako sprzęt podstawowy
    a ja głupi od tylu lat używam, i dopiero teraz się dowiedziałem że się nie nadaje,co ja cholera teraz poczne? co pocznę?co...
    użytkownicy forum to kopalnia wiedzy
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

No, dobra, wystarczy tego zbijania się. Po prostu piszę co widzę. Wystarczy, że piątka trafi na ciemniejsze tło, albo na czarny element i już ma problem z ostrzeniem. Siódemka tych przypadłości nie ma. A, swoją drogą to jakoś wolę nosić siódemkę niż piątkę. Piątka z kolei jest idealna do studia, lub jak coś mam robić na duży format.
    Do "ślubniaków" wystarczy siódemka.

Kończę już te moje wywody. Jak kogoś uraziłem, to sorki, ale dla mnie pełna klatka to nie priorytet.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

No, dobra, wystarczy tego zbijania się. Po prostu piszę co widzę. Wystarczy, że piątka trafi na ciemniejsze tło, albo na czarny element i już ma problem z ostrzeniem. Siódemka tych przypadłości nie ma. A, swoją drogą to jakoś wolę nosić siódemkę niż piątkę. Piątka z kolei jest idealna do studia, lub jak coś mam robić na duży format.

Kończę już te moje wywody. Jak kogoś uraziłem, to sorki, ale dla mnie pełna klatka to nie priorytet.

Swoim klientom też tak mówisz ?
    W fotografii ślubnej jakość zdjęć jest niemalże priorytetem. Komfort pracy fotografa jest daleko z tyłu. Niestety 7d jest daleko za 5dmkII w kwestii produkcji obrazka. Więc, albo nie masz 5d ( a masz możliwość pożyczyć, bądź ktoś znajomy ma) albo robisz za kilka stówek materiał ala wyprostowany jpeg z podbitą saturacją.

Bywalec
    Miasto
    Biłgoraj

Na zdjęciach 15x21, czy na jpg, który dostaje klient tego nie widać. Przynajmniej ja nie widzę róźnicy. Może pora na okulistę. A, nie byłem parę miesięcy temu i było ok. Wiem, że na tym forum FF jest cool a reszta to amatorszczyzna, ale ja tak nie uważam.

5D mII mogę pożyczać, jak nim nie pracuję, czyli dostęp nieograniczony - można powiedzieć. Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Jak również, że pewnie pod koniec przyszłego roku go pewno odkupię.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta

Swoim klientom też tak mówisz ?
    W fotografii ślubnej jakość zdjęć jest niemalże priorytetem. Komfort pracy fotografa jest daleko z tyłu. Niestety 7d jest daleko za 5dmkII w kwestii produkcji obrazka. Więc, albo nie masz 5d ( a masz możliwość pożyczyć, bądź ktoś znajomy ma) albo robisz za kilka stówek materiał ala wyprostowany jpeg z podbitą saturacją.
    nic dodać, nic ująć. zakończmy to. pliiiiiiizzzzzz

--- Kolejny post ---

Na zdjęciach 15x21, czy na jpg, który dostaje klient tego nie widać. Przynajmniej ja nie widzę róźnicy. Może pora na okulistę. A, nie byłem parę miesięcy temu i było ok. Wiem, że na tym forum FF jest cool a reszta to amatorszczyzna, ale ja tak nie uważam.

5D mII mogę pożyczać, jak nim nie pracuję, czyli dostęp nieograniczony - można powiedzieć. Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Jak również, że pewnie pod koniec przyszłego roku go pewno odkupię.
    dla mnie klasyczne "wyparcie" to co mam jest najlepsze i tego się bede trzymal, reszta to "jakies wymysły"
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Strona 70 z 124 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów