Strona 59 z 124 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

ciekawe czym odstaje elka do tamrona dla ciebie??? bo dla mnie odstawia tamrona do konta

--- Kolejny post ---

ciekawe czym odstaje elka do tamrona dla ciebie??? bo dla mnie odstawia tamrona do konta

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

powtórzę to co juz pisałem wielokrotnie; filmuję wesela od 23 lat i jeszcze nie spotkałem 2 różnych fotografów ślubnych którzy mieliby identyczny zestaw szkieł, dla przykłądu wczoraj byłem z fotografem który całe wesele, powtarzam całe obskoczył dwoma 5d2 z podczepionymi 35/1.4 + 85/1.2, miał co prawda 17-40 + jakąś rybkę ale sam stwierdził że używa ich niezmiernie rzadko, konkluzja - każdy ma inne preferencje i do swego optymalnego zestawu szkieł dochodzi po pewnym czasie sprzedając ze stratą nietrafione zakupy i kupując nowe...

--- Kolejny post ---

powtórzę to co juz pisałem wielokrotnie; filmuję wesela od 23 lat i jeszcze nie spotkałem 2 różnych fotografów ślubnych którzy mieliby identyczny zestaw szkieł, dla przykłądu wczoraj byłem z fotografem który całe wesele, powtarzam całe obskoczył dwoma 5d2 z podczepionymi 35/1.4 + 85/1.2, miał co prawda 17-40 + jakąś rybkę ale sam stwierdził że używa ich niezmiernie rzadko, konkluzja - każdy ma inne preferencje i do swego optymalnego zestawu szkieł dochodzi po pewnym czasie sprzedając ze stratą nietrafione zakupy i kupując nowe...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Odstaje tym że nie jest zoomem. Jak wspomniałem potrzebuje takiego obiektywu w różnych zastosowaniach i np. w kościele czasem będzie lepiej pokręcić pierścieniem ogniskowej niz przesunąć się.

Pytanie miało za zadanie zobaczyć co Wy byście wybrali i czemu ?

--- Kolejny post ---

Odstaje tym że nie jest zoomem. Jak wspomniałem potrzebuje takiego obiektywu w różnych zastosowaniach i np. w kościele czasem będzie lepiej pokręcić pierścieniem ogniskowej niz przesunąć się.

Pytanie miało za zadanie zobaczyć co Wy byście wybrali i czemu ?

Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez lukaspp Zobacz posta
    Odstaje tym że nie jest zoomem.
    Co do C70-200@2.8 nie biorę pod uwagę bo dla mnie trochę za stara konstrukcja i odstaje od Tamrona
    nie wiem o czym ty piszesz
    za dużo czytasz, za mało rozumiesz
    masz chaos w glowie, umow sie z kims kto ma wiecej szkiel i sobie popatrz

--- Kolejny post ---

Odstaje tym że nie jest zoomem.
    Co do C70-200@2.8 nie biorę pod uwagę bo dla mnie trochę za stara konstrukcja i odstaje od Tamrona

Dopiero zaczyna

Nie rozumiem, tego co piszesz zadaje normalne pytanie... i staram się dostać normalną odpowiedź.. a ty usilnie starasz się powiedzieć że jestem głupi.
    co do tego "Co do C70-200@2.8 nie biorę pod uwagę bo dla mnie trochę za stara konstrukcja i odstaje od Tamrona"
    Moje słowa wynikają z wielu testów i wypowiedzi na innych portalach, po za tym napisałem że miałem poprzednią wersję Tamrona i bardzo mi się podobały zdjęcia z tym obiektywem.

Przytaczasz argument "za duzo czytasz", uważam raczej że ten co nie czyta to gorzej na tym wychodzi. Chciałbym dokonać świadomego i właściwego wyboru wyboru, natomiast Twoje wypowiedzi w żaden sposób mi nie pomogły ani na nic mnie nie nakierowały. To raczej Ty wprowadzasz chaos tutaj, więc proszę Cię jeśli możesz mi pomóc w wyborze to po prostu napisz czemu i co byś wybrał, a krytyka każdego zdania jakie powiem kompletnie nic nie wnosi i jest bezsensowna.

Miasto
    wawa

inne portale, wiele testów, świadomy wybór.. i nic z tego nie wynika
    i po przeczytaniu "wielu portali i wielu testów " dalej nie masz pojęcia o szkłach
    wiec przestań czytać(nic ci to nie daje)tylko wyjdź i rób zdjęcia, pożycz sobie szkło i przetestuj
    każdy fotograf ma własny styl i preferencje, wypracowane z czasem, no chyba ze chcesz koniecznie kogoś kopiować to popatrz w stopki i kup to samo

--- Kolejny post ---

inne portale, wiele testów, świadomy wybór.. i nic z tego nie wynika
    i po przeczytaniu "wielu portali i wielu testów " dalej nie masz pojęcia o szkłach
    wiec przestań czytać(nic ci to nie daje)tylko wyjdź i rób zdjęcia, pożycz sobie szkło i przetestuj
    każdy fotograf ma własny styl i preferencje, wypracowane z czasem, no chyba ze chcesz koniecznie kogoś kopiować to popatrz w stopki i kup to samo

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

I tu pytanie: co wy byście wybrali ?
    135L- poręczny, ostry, pięknie rysuje. Jeśli w tamronie irytował Cię af, to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie 135L też czasem kaprysi, ale jest to ergonomiczne i bardzo dobrej jakości uzupełnienie zestawów 24,50 jak i 35, 85.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    135L- poręczny, ostry, pięknie rysuje. Jeśli w tamronie irytował Cię af, to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie 135L też czasem kaprysi, ale jest to ergonomiczne i bardzo dobrej jakości uzupełnienie zestawów 24,50 jak i 35, 85.
    Wojtko - irytował ale w wersji "śrubokręt". O nowym Tamronie z USD pisza że jego napęd jest lepszy od niejednej Lki.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    Wojtko - irytował ale w wersji "śrubokręt". O nowym Tamronie z USD pisza że jego napęd jest lepszy od niejednej Lki.

Coś już napisał Awatar drsemen
    Miasto
    Czarnków

--- Kolejny post ---

piszą też, że tamron w połączeniu z 6D w trudnych warunkach (sala wesela, kościół) ma problemy z AF-em. Przy dobrym świetle jest OK.
    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
    Pozdrawiam Szymon

Kochani, czy możecie mi polecić dobrą drukarkę do zdjęć? Ostatnio klienci coraz częściej pytają o odbitki zdjęć grupowych w dniu ślubu (jako prezent dla gości). Trochę mnie to zmartwiło.... ale cóż.. klient nasz Pan... Słyszałam, że termosublimacyjne drukarki odchodzą już do lamusa... Może znacie jakieś konkretne modele drukujące zdjęcia, które nie wyblakną po 10 latach? Taką drukarke będę mogła zabrać do auta na wesele... Będę wdzięczna za pomoc

Strona 59 z 124 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów