Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
Samyang 14mm, to nie fish. Proponowałem 14mm, jeśli lubisz ultra szerokie ujęcia pozbawione dystorsji typu fish. Patrząc po stopce używasz obecnie 10-22 czyli odpowiednik 16-35 pod FF. Opcji droższych po FF masz dużo, a budżetowych mniej. Sprzedałem niedawno 16-35 II z powodów finasowych głównie, ale przyznam, że pozbyłem się tego obiektywu po tym jak przegrał starcie z 24 LII- mniej uniwersalną w porównaniu do zoomama, ale zdecydowanie lepszą w każdej kwestii, którą brałem pod uwagę decydując co sprzedać.
Racja, pomyliłam szkła. To prawda, używam teraz 10-22 - co prawda z 10mm przy fotografii ślubnej rzadko korzystam, ale czasem są takie sytuacje, gdzie ten szeroki kąt naprawdę mnie ratuje (np. kiedy chcę objąć cały kościół, a nie mam już gdzie się cofać). Na razie planuję mieć jeden aparat pełnoklatkowy, na drugim body mogę sobie podpinać 10-22 Jeszcze dużo czasu minie zanim będzie mnie stać na 2x FF, ale wtedy ten Samyang wydaje się być ciekawą propozycją. Inną opcją jest oczywiście 16-35, albo taniej, 17-40, który chyba też jest nienajgorszy.

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
Ponoć ziemia jest płaska. Postudiuj sobie MVA.PL • Zobacz wątek - Lista polecanych monitorów do fotografii i grafiki.
Oczywiście to monitor z grupy < 2k PLN. To monitory, jak napisano - "najtańsze na których coś widać"
Dzięki za link. Zainteresuję się tym monitorem, a także FS2333 - też jest tam wymieniony, a słyszałam o nim lepsze opinie. Zresztą przed zakupem postaram się przetestować każdy z tych monitorów żebym mogła zobaczyć na własne oczy jak pracują

I jeszcze mam takie pytanie. Używa ktoś z Was może 6d do fotografii ślubnej? Wcześniej byłam praktycznie zdecydowana na 5d II, ale teraz zastanawiam się czy 6d nie byłby jednak lepszą opcją, ciekawa jestem jak się sprawuje na ślubach W ogóle rewelacja by była, gdyby wypowiedział się ktoś, kto używa(ł) zarówno 6d, jak i 5d II, ale nie wiem czy ktoś taki się znajdzie.