Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Mnie 50/1.4 średnio pasuje, może za trudne to szkło? W każdynm razie z clenością na f2.8 często nie trafiam i już zgłupiałem czy to ja, czy szkło

Jak 17-40 nie, to co proponujesz?

Sigme oglądałem na D800.
    Jest dłuuuugi wątek Sigma 1.4 czy Canon 2.o ... im więcej czytam, tym mniej wiem [żadna nowość].
    Ostatnio edytowane przez niemar ; 23-10-2016 o 20:14
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez niemar Zobacz posta
    Mnie 50/1.4 średnio pasuje, może za trudne to szkło? W każdynm razie z clenością na f2.8 często nie trafiam i już zgłupiałem czy to ja, czy szkło

Jak 17-40 nie, to co proponujesz?

Sigme oglądałem na D800.
    Jest dłuuuugi wątek Sigma 1.4 czy Canon 2.o ... im więcej czytam, tym mniej wiem [żadna nowość].
    Jeśli nie pasuje to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. Ja nie mam problemu z trafieniem na f2 więc to kwestia umiejętności i opanowania sprzętu.

Co do 17-40 nie wiem do czego Ci potrzebne takie szkło, jeśli tylko na szerokie kadry to wolałbym kupić manualnego samyanga na kilka kadrów.

Wątek jest długi, dlatego polecam więcej praktyki mniej teorii, zobaczysz że będzie Ci dużo lepiej.

Szkło musisz dopasować pod siebie a to trochę czasu faktycznie zajmuje. Ja na śluby zabieram 50 135 i Tokinę 16-28 choć ta ostatnio mam ochotę zostawiać w domu. Czasami dołączam freestyler'a
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Jeśli nie pasuje to już sobie sam odpowiedziałeś na pytanie. Ja nie mam problemu z trafieniem na f2 więc to kwestia umiejętności i opanowania sprzętu.
    Trochę już czasu robię zdjęcia, więc z tego co robię, powinno wyjść. Ostatnio celuję w człowieka stojącego 6m przede mną. Punk mam na głowę, a zdjęcie wyszło ostre 1m dalej na ścianę. To była statyczna sytuacja, ciężko to spartolić...
    17-40 za ciemne?
    Sigmy się boję, ze względu na rozrzut jakościowy. Ta z Nikonem...bajka...

Dziękuję wszystkim za szybką i rzeczową pomoc. Zobaczę jeszcze ten wątek na YT z prowadnicą.
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Trochę już czasu robię zdjęcia, więc z tego co robię, powinno wyjść. Ostatnio celuję w człowieka stojącego 6m przede mną. Punk mam na głowę, a zdjęcie wyszło ostre 1m dalej na ścianę. To była statyczna sytuacja, ciężko to spartolić...
    17-40 za ciemne?
    Sigmy się boję, ze względu na rozrzut jakościowy. Ta z Nikonem...bajka...

Dziękuję wszystkim za szybką i rzeczową pomoc. Zobaczę jeszcze ten wątek na YT z prowadnicą.
    A widzisz, ja wymieniłem Canona na Sigme i od 6 dobrych lat śmiga jak nowa. Obrazkiem zjada mydlanego Canona, który pod światło "nie działa". Nie masz czego się bać,rozrzutnik jakościowy jest u każdego, nawet u Canona w szklach za duże pieniądze.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

...Dziękuję wszystkim za szybką i rzeczową pomoc. Zobaczę jeszcze ten wątek na YT z prowadnicą.
    Np tu: https://www.youtube.com/watch?v=ED0DQpVnTuM
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Mnie 50/1.4 średnio pasuje, może za trudne to szkło? W każdynm razie z clenością na f2.8 często nie trafiam ...
    Pewnie masz luz na prowadnicy. Poszukaj na YT jak to naprawić - 15 min i szkło "chodzi" jak nowe
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uprawnienia umieszczania postów