Wiadomo, że nikt nie jest w stanie mi doradzić typu "Kupuj 24 1.4 lub 16-35!" i tyle. Bardziej liczę na podzielenie się opinią ludzi którzy mają (lub mieli) takowe obiektywy i z jakich względów używają danych więcej/mniej. Czy mając 24 1.4 sięgają jednak po 24-70 itp.
Będąc w wątku "Sprzęt do ślubów" Chyba oczywiste, że rozchodzi się tu głównie o reportaż ślubny. Na plenerze 100% kadrów można zrobić jak pisałeś 50mm (choć ja wolę 35 i 135mm).
Tak jak napisałeś, co też udało mi się wyczytać wcześniej o AF 24 1.4 - w czym jest problem - wolny czy lubi sobie strzelić gdzie popadnie?;> Jak się ma ten AF do tego co prezentuje 24-70? Bo przykładowo ten który ma 24-105 jest świetny! Szkoda tylko, że f4.

Sigmą zraziłem się na własnym przykładzie, a to tego mnóstwo osób z towarzystwa chyba ma pecha bo "mam sigmę 50mm Art! ale chyba ma bf bo na których odległościach wszystkie przestrzelone a doc nic nie daje itp." W chwili obecnej tez nie mogę sobie pozwolić na wysyłanie którejś z puszek do serwisu w celach kalibracji bo są cały czas w użyciu