Page 91 of 124 FirstFirst ... 41818990919293101 ... LastLast
Results 901 to 910 of 1239

Thread: Sprzęt do ślubów cz. IV

Default Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Np. w trakcie sesji plenerowej robie zdjęcia na przesłonie 1.8 i nagle w domu na komputerze okazuje się, że na niektórych zdjęciach pare młodą mam nieostrą a tło ostre... szok. A po zakupie sprzęt był w kalibracji na Żytniej.... Już sama nie wiem...

Pełne uzależnienie GalaktycznyMuczaczo's Avatar

Quote Originally Posted by migawkanatalia View Post
    Np. w trakcie sesji plenerowej robie zdjęcia na przesłonie 1.8 i nagle w domu na komputerze okazuje się, że na niektórych zdjęciach pare młodą mam nieostrą a tło ostre... szok. A po zakupie sprzęt był w kalibracji na Żytniej.... Już sama nie wiem...
    jaki korpus? ostrzenie z jakiej odleglosci, który punkt af wybrany? af one shot czy servo?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

AF one shot, ok 4 metry, 5II

Pełne uzależnienie tombas's Avatar

Quote Originally Posted by migawkanatalia View Post
    AF one shot, ok 4 metry, 5II
    punkt srodkowy, boczny czy automat?
    GO ok. 1,4 metra- tego nie mozna nie trafić, nawet pod ostrym kątem. ile zdjęc/imprez zrobiłas tym szkłem? pokażesz cos w końcu, czy tak w ciemno se bedziemy gadac?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Quote Originally Posted by tombas View Post
    punkt srodkowy, boczny czy automat?
    GO ok. 1,4 metra- tego nie mozna nie trafić, nawet pod ostrym kątem. ile zdjęc/imprez zrobiłas tym szkłem? pokażesz cos w końcu, czy tak w ciemno se bedziemy gadac?
    wszystko mozna przestrzelic, dlatego robisz zdjecie i sprawdzasz na lcd, a nie w domu szok.
    Druga sprawa skoro aparat ma tak duza tendencje do błędów w af wykonaj stosowne testy, proste.

Pełne uzależnienie tombas's Avatar

Quote Originally Posted by GalaktycznyMuczaczo View Post
    Druga sprawa skoro aparat ma tak duza tendencje do błędów w af wykonaj stosowne testy, proste.
    a ja dokąd nie zobacze kilku tych nieostrych fotek, uparcie obstawiam błąd "czynnika ludzkiego"
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Nie mam w tej chwili dostępu do tych zdjęć (jutro). Wygląda to przeważnie tak, że "para młoda" jest w nieostrości a wszystko za nimi ostre... Na szczęście nie jest tego aż tak dużo... niestety gorzej będzie jeśli takie niespodzianki trafią się w kościele w czasie kluczowego momentu... :-(((((

nie raz strzelalem w pare i okazalo sięze np miedzy nimi była luka i aparat ustawil ostrosc wlasnie na to co za nimi np drzewa aja myslalem ze ostroscjest na parze... zdarza sie.

Tombas, mówiac ze wszystko mozna przestrzelic mialem wlasnie na mysli czynnik ludzki

Uzależniony

Quote Originally Posted by GalaktycznyMuczaczo View Post
    nie raz strzelalem w pare i okazalo sięze np miedzy nimi była luka i aparat ustawil ostrosc wlasnie na to co za nimi np drzewa aja myslalem ze ostroscjest na parze... zdarza sie.

Tombas, mówiac ze wszystko mozna przestrzelic mialem wlasnie na mysli czynnik ludzki
    Jak się ma zooma to można ostrzyć na max zbliżeniu i potem oddalić. W przypadku stałki se ne da, ale przypadek dziwny. Ja uważam ten obiekty za jeden z lepszych jakie mam/miałem jeśli chodzi o AF. Dziś nawet radził sobie całkiem nieźle na sali z kolorowymy światłami w kontrze.Trzeba dobrze przetestować.
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Quote Originally Posted by dreamstorm View Post
    Jak się ma zooma to można ostrzyć na max zbliżeniu i potem oddalić. W przypadku stałki se ne da, ale przypadek dziwny. Ja uważam ten obiekty za jeden z lepszych jakie mam/miałem jeśli chodzi o AF. Dziś nawet radził sobie całkiem nieźle na sali z kolorowymy światłami w kontrze.Trzeba dobrze przetestować.
    Na tą chwilę nie mam etatów dla zoomów w mojej pracy stałki absolutnie załatwiają sprawe

Page 91 of 124 FirstFirst ... 41818990919293101 ... LastLast