Cytat Zamieszczone przez Pelson Zobacz posta
A mnie mocno chociaż niektórzy nie widzą różnicy miedzy stałką a zoomem Ja swojej 35A nikomu bym nie oddał...
Podejrzewam, że takich osób jak Ty jest bardzo wiele. Ludzie decydujący się na Sigmę, na ogół wiedzą, że szkło nie będzie szybkie ale będzie wściekłe. Ja wielokrotnie powtarzałem tu i nie tylko tutaj, że ostrość w szkle to tylko jedna składowa. Dla mnie na przykład ważniejsze jest: AF, wykonanie, szeroko rozumiana plastyka. Sigma jak dla mnie jest ostra i na tym się kończą jej plusy i zaczynają minusy. Jeśli producent wydaje 2 szkła z czego jedno jest super ostre a drugie nikczemnie miękkie, wręcz mydlane, komuś rozjeżdża się AF po 3 miechach użytkowania i tak jak ktoś wyżej napisał "kup se pan dock'a i sam skalibruj' toż to kpina!

Ze stopki wnioskuję, że nie masz lub nie miałeś Canona 16-35 2.8 lub 24-70 2.8. Gdybyś miał, podejrzewam, że nie miałbyś Sigmy patrząc w kategorii AF ) Oczywiście nie każdy szkło kupuje dla AF, ale też nie każdy dla tego że jest tańsze lub ostrzejsze. Na szczęście każdy ma wolny wybór