http://moj-aparat.blogspot.com/
C 5D, Sigma A 24-105 f4; Tokina 100 f2.8 Macro;
C 500n, Flexaret VI, Olympus OM10, Pentax ME, Zorka 4;
Ja mam 100/2.0 (juz drugi po rozklekotaniu pierwszego po 10latach) i mialem T70-200/2.8 - na wypadek potrzeby dluzszej ogniskowej. Z racji wagi w torbie czy malej porecznosci przypietego szkla na drugim body wymienilem na 200/2.8. Rzadko sie uzywa tej ogniskowej, ale w razie co jest pod reka i w torbie tak nie przeszkadza. Na wakacje fajnie miec 70-200mm, ale tego z f/4.
Jasne, każdy ma jakiś swój styl. Dla mnie torby/plecaki są nieporęczne. Sama ceremonia to spoko, dużo czasu, można nawet kilka razy chodzić do plecaka i wymieniać, ale wychodzenie z kościoła, od razu jakieś płatki/ryż , życzenia, fotka wspólna jak młodzi chcą...i to powoduje, że tę torbę musisz ze sobą ciągle tachać i na nią uważać. Plusem na pewno jest to, że z plecakiem/torbą nie wygląda się jak obwoźny tragarz. A z ciekawości, czego używasz? Torby czy plecaka?
135tka się sprzedała wczoraj. Teraz poluję na Tamrona SP 70-200 mm f/2.8 Di VC USD
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Sam osobiście używam torby lowepro 650D tej największej z silikonowym zamkiem z góry do błyskawicznego dostępu. Dawniej jechałem z plecakiem ale czas dostępu do niego jest wiele dłuższy niż do torby. Mając body na szelkach można mieć obie ręce wolne a aparaty nie zsuną sie z ramienia i śmiało można nosić torbę. Szkła w niej tak ustawiam żeby bez całkowitego otwierania teczki można je wyjąć. Ostatnio myślałem nad pasem i mieć przy sobie jeszcze dwa szkła pod ręką ale nie kupiłem jeszcze, może w tym sezonie![]()
L
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Torba całkiem fajna, kolega w takiej nosi 300/2.8 i się mieści spokojnie ja w niej miałem puszke z założonym 70-200 na środkowej przegródce do szybkiego dostępu. Ogólnie to mozna w niej nosić jak ja to robię dwa aparaty z założonymi obiektywami. Torba na sprzet powinna być solidna bo sprzęt swoje kosztuje.
L
Ja np. używam ThinkTank Urban Disguise 60 V2.0 i do niej są szelki Shoulder Harness V2.0. Często robię z niej plecak i jest bardziej mobilnie.
szwayko właśnie oglądałem te teczki i całkiem całikiem. W 650D słabo się już mieszcze ale to wina tego że wymagam zawsze mieć dwa body uzbrojone w obiektywy i tak schowane. Do tego wszystko ma tulipany bo nie na każdy mam UV. A Ty ja to rozkładasz też dwie puszki ze szkłami?
L
Szukam jakiegoś sprawdzonego macro do ujęć obrączek i takich detali. Nie koniecznie chcę sie rzucać od razu na 100L bo może jest jakaś tańsza alternatywa? Myślę o tokinie 100mm macro. ktoś pomoże?
L