Cytat Zamieszczone przez Paviarotti Zobacz posta
GoomeX - w sumie trochę się nią ocykałem. Nie taki zły obrazek, ale jej budowa mnie odstrasza. AF też szału nie robi i kręci niezdecydowanie czasami. Jutro pomacam szkiełka w sklepie i się zdecyduje
Ja przyznam szczerze, że 50USM to szkło, które mam długo. Ogniskowa mi bardzo odpowiada. Wielokrotnie myślałem nad jakaś przebudową szklarni. Może 50L, może Sigma A 50mm. I tak, 50L cały czas mnie kusi, Sigma dość dawno temu przestała.
Ja mam jakby to napisać, sam ze sobą problem, bo moje 50USM gdy je 'testuje' aby się przekonać do innego szkła, wypada blado. AF przestrzeli. Faktycznie jak mało światła, kręci w jedną i drugą, mam wrażenie, że AF 'nie działa' na dystansie większym niż 4m. Ale jak zapinam to szkło w pracy i robię zlecenie, to okazuje się, że AF trafia tam gdzie ma trafić. Jest wystarczająco szybki (ale nie tak aby na sali podczas tańców z małym światłem trafić). No i ostry (dla mnie akceptowalnie) od 1.6. Przyznam, że muszę go trochę pocisnąć jeszcze na 1.4 i zobaczę co z tego wyjdzie Więc, reasumując temat - czego mi więcej potrzeba? Wiadomo, czerwony pasek na świadectwie w szkole każdy z nas chciał mieć. Do dziś to zostało, świadectwo zmieniliśmy na obiektywy - chęć posiadania paska została...