Strona 95 z 124 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Do ślubów z "kundelkami" trzeba ostrożnie. Bo co z tego że ostre jak trafione co któreś zdjęcie tylko. Co innego dla siebie prywatnie. Można sobie pozwolić na wpadki.
    Moja 35A trafia lepiej niż 35L, wymieniłem 35L i jestem zadowolony

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Witam wszystkich w Nowym Roku
    Pewnie znalazłbym odpowiedź na forum, ale łeb mnie boli , a naszły mnie takie przemyślenia, wiec proszę o radę.
    Obecnie "focę" na 1 body 6D, pas biodrowy z sakwami i w kościele żonglerka głównie 35 i 85, co niestety prowadzi do szybkiego brudzenia matrycy itd.
    Jako, że w MM są raty 50x0% pomyślałem o zakupie drugiego body, jednak 6D trochę drogie, zastanawiam się więc nad kupnem 70D (z którego korzystałaby na co dzień również moja małżonka zarówno do zdjęć jak i filmów - potrzebny w miarę działający AF).
    Teraz moje pytanie
    Czy robiąc na 2 body C6D + C32 2.0is i C70 + C50 1.4 lub C85 1.8 Będzie coś z tego? W kościele raczej nie używam lamp błyskowych.
    Próbowałem tak z C50D, nie przekraczałem iso 1600 (na 6D 3200 - 6400) jednak przepaść między zdjęciami była tak duża, że nie da się ich razem połączyć.
    Czy zdjęcia z C70D na iso 3200 i C6D na 6400 da się razem złożyć w jeden reportaż tak aby nie odstawały jakością, czy dać sobie spokój i zbierać na drugie 6D.
    Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez tlustyx ; 02-01-2016 o 00:27
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Dopiero zaczyna Awatar freemodest
    Miasto
    Nysa/Wrocław

Uważam ze niestety takie półśrodki Cie nie zadowolą. Jak juz zajmujesz sie fotografia ślubną zainwestuj w drugie 6d - po czasie na pewno Ci sie to zwróci. Mając 2 takie same body unikniesz tez takiego problemu jaki ja posiadam - mianowicie z 5d MK II i III pliki inaczej sie obrabia.
    modeststudio.pl
    facebook.com/modeststudio

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

wiesz co wszystko zalezy tak naprawde i obecnie matryce apsc maja fajne wysokie uzywalne iso ale raczej ja w przypadku slubów poprostu nie ryzykowałbym takiego czegoś, raz trafiszna fajna pogode , jasny koscioł i spokojnie dasz rade a raz wejdziesz to takiej piwnicy w jakiej ja mialem okazje focic i załamiesz się bo af nie wyrabiał...
    Generalnie radze ci kupic drugie FF, wolałbym mieć stare uzywane 5dI niz nowe 70d . To nie jest tak że apsc nie da rady, to raczej chodzi o zapas, bo zamiast bać się o to że apsc na pewnych wartościach juz moze nie domagać tak wiem że w przypadku FF kompletnie niemam co sie martwić o te wartosci (chyba ze o jakies naprawde chore wartosci) ale tak jak mowie focilem 5dI i odpalałem iso 3200 i nie martwilem sie, mam 6d i 5d3 daje ustawiam przysłone czas i dobieram iso zeby doswietlilo, nie martwiac sie o to jaka to wartosc jest bo nawet jezeli bedzie to 6400 to wiem ze da rade, a i pewnie wyzej pociagnie.

Inna rzecz to kwestia szumofobów, niektorzy zyja przeswiadczeniem ze fota MUSI ale to MUSI być czysta bez szumu itp, ile z tego klient zobaczy ? tylko on wie, dlatego tez nie ma co sie az tak strasznie tym przejmować , bardziej mysl o komforcie pracy.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony

tlustyx, może spróbuj się lepiej zorganizować, ceremonia jest tak przewidywalna i na tyle długa, że jedno body i dwa obiektywy to naprawdę żaden problem w żonglowaniu szkłami i brudzeniem się matrycy tym bardziej że masz pas i sakwy. Przecież w kościele nie wieje wiatr, prędzej wejdzie paproch na plenerze. Skoro żona ma 70d to pożycz i zobacz czy da się złożyć w jedną całość. Ja kupiłbym aps-c do pełnej klatki tylko żeby robił jako zapas na wypadek padaki FF w innym przypadku wolałbym robić samym FF niż łączyć to z aps-c. Ktoś już powiedział, że zupełnie inna obróbka nie mówiąc o pracy na wysokich czułościach. Dla mnie robienie fot na jedno body FF jest super wygodne. Ceremonia jest na tyle leniwa, że można spokojnie wszystko uchwycić 1 body i kilkoma szkłami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Dzięki za odzew
    Przemyślałem i daję sobie spokój z cropem

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    ...Skoro żona ma 70d to pożycz i zobacz czy da się złożyć w jedną całość. ...
    Źle zrozumiałeś, żona nie ma 70D. Chciałem kupić, aby też mogła korzystać.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Uzależniony

Źle przeczytałem, odpuść sobie chyba, że ma to być zapas. Lepiej mieć dwa ff zwłaszcza, że twoja najszersza stałka to 50 - podpinając ją pod aps-c zrobi ci się szerzej niż 50, a podpinając 85 to sam już wiesz jaka będzie długo. Powodzenia

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Źle przeczytałem,
    i to nie jeden raz
    dla mnie 35mm f/2.0 to stałka i do tego szersza niz 50mm

--- Kolejny post ---

50 - podpinając ją pod aps-c zrobi ci się szerzej niż 50,
    ???????
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 02-01-2016 o 19:53
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uzależniony

Przepraszam, nie czytajcie tego - jeszcze nie wytrzeźwiałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Przepraszam, nie czytajcie tego - jeszcze nie wytrzeźwiałem.
    I pierwsze co ci przyszło do głowy po pijaku to forum CB

Strona 95 z 124 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów