Strona 90 z 122 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 5pirit

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Po wczorajszym weselu stwierdziłem, że czekam z niecierpliwością na tą Sigmę 24-35 f2!

Jak na moje minimum na sali to 24mm, w kościele sprawa wygląda już lepiej bo tą 35mm spokojnie się ogarnie.
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez 5pirit Zobacz posta
    Po wczorajszym weselu stwierdziłem, że czekam z niecierpliwością na tą Sigmę 24-35 f2!

Jak na moje minimum na sali to 24mm, w kościele sprawa wygląda już lepiej bo tą 35mm spokojnie się ogarnie.
    dokladnie mam to samo stwierdzenie, jednak pytanie jak z jakością obrazka z tego szkła, 35mm jest piekielnie pyszna wg mnie, i dlatego tez zastanawiam sie czy poprostu nie wziąć stałki 24mm od sigmy i miec pełen komplet za jakis czas 24,35,50,85 i z głowy moze na plener 70-200 ale nie chce mi sie nosić takiej landary
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Czy ktoś z Was posiada canon 35 1.4? To drogie szkło doprowadza mnie do szału.... Od razu po zakupie odesłałam go do kalibracji i było ok ale po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że coś jest nie tak... Albo ja zbyt często używam ekstremalnie niskich wartości przysłony (sesje plenerowe ślubne) albo obiektyw jest do d...... Wiele fajnych kadrów jest do niczego bo obiekt jest... nie ostry... szczególnie na przysłonach 1.4 do 2.8... Co robic??

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez migawkanatalia Zobacz posta
    Czy ktoś z Was posiada canon 35 1.4? To drogie szkło doprowadza mnie do szału.... Od razu po zakupie odesłałam go do kalibracji i było ok ale po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że coś jest nie tak... Albo ja zbyt często używam ekstremalnie niskich wartości przysłony (sesje plenerowe ślubne) albo obiektyw jest do d...... Wiele fajnych kadrów jest do niczego bo obiekt jest... nie ostry... szczególnie na przysłonach 1.4 do 2.8... Co robic??
    owszem posiadam, to jedno z 2 ulubionych szkieł. a wartosciami 1.4-1.8 poprostu trzeba sie nauczyc posługiwac (np. rozkład płaszczyzny głębi ostrosci) oczywiście nie mozna wykluczyc bardzo słabego egzempl. ale to raczej zwykle wina fotografa (bez urazy)
    pokaz cos z exifem
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 04-07-2015 o 09:59
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Np. w trakcie sesji plenerowej robie zdjęcia na przesłonie 1.8 i nagle w domu na komputerze okazuje się, że na niektórych zdjęciach pare młodą mam nieostrą a tło ostre... szok. A po zakupie sprzęt był w kalibracji na Żytniej.... Już sama nie wiem...

Miasto
    London

Np. w trakcie sesji plenerowej robie zdjęcia na przesłonie 1.8 i nagle w domu na komputerze okazuje się, że na niektórych zdjęciach pare młodą mam nieostrą a tło ostre... szok. A po zakupie sprzęt był w kalibracji na Żytniej.... Już sama nie wiem...
    jaki korpus? ostrzenie z jakiej odleglosci, który punkt af wybrany? af one shot czy servo?

AF one shot, ok 4 metry, 5II

Miasto
    Nowy Sącz

AF one shot, ok 4 metry, 5II
    punkt srodkowy, boczny czy automat?
    GO ok. 1,4 metra- tego nie mozna nie trafić, nawet pod ostrym kątem. ile zdjęc/imprez zrobiłas tym szkłem? pokażesz cos w końcu, czy tak w ciemno se bedziemy gadac?
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    punkt srodkowy, boczny czy automat?
    GO ok. 1,4 metra- tego nie mozna nie trafić, nawet pod ostrym kątem. ile zdjęc/imprez zrobiłas tym szkłem? pokażesz cos w końcu, czy tak w ciemno se bedziemy gadac?
    wszystko mozna przestrzelic, dlatego robisz zdjecie i sprawdzasz na lcd, a nie w domu szok.
    Druga sprawa skoro aparat ma tak duza tendencje do błędów w af wykonaj stosowne testy, proste.

Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    Druga sprawa skoro aparat ma tak duza tendencje do błędów w af wykonaj stosowne testy, proste.
    a ja dokąd nie zobacze kilku tych nieostrych fotek, uparcie obstawiam błąd "czynnika ludzkiego"

Strona 90 z 122 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów