kat widzenia 160mm jest zdecydowanie za waski na cokolwiek, no chyba ze ma sie zamiar focic z churu ktory jest na tylach kosciola.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Ok, rezygnuję z setki, a szkoda, bo to fajny obiektyw. Kurczę w domu robię fajne ciasne portreciki tym szkiełkiem, więc myslałem, że w kościele z dystansu kilka fotek bym strzelił. W takim razie słynna 85-tka, też raczej odpada. Może rzeczywiście zaryzykuję i wezmę tylko Sigmę...
100mm jest typowo pod FF, jak tak bardzo potrzebujesz to sprzedaj albo wymień się na 60mm MACRO też 2.8f![]()
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
No to o czym my tu w ogóle dyskutujemyZ setką najgorzej nie będzie w plenerze, a jesli Sigmą można rzeczywiście cały ślub objąć, to ja już nie mam więcej pytań
Dziękuję!
Zależy co masz na myśli, pisząc "objąć" - oczywiście ciasnego portretu Panny Młodej tym nie zrobisz (choć szczerze mówiąc, są chyba lepsze miejsca niż kościół na takie zdjęcia), no i generalnie będziesz musiał być dość blisko akcji, co może być trudne dla nieśmiałych fotografówAle spokojnie bez zmiany szkieł da się zrobić całość Sigmą.