Strona 40 z 124 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Uważaj bo ja za taki post zostałem posądzony o trolowanie.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Deklamacji typu AF to przepaść było już setki.
    Słowo "przepaść" musi się obowiązkowo pojawić w każdym wątku na CB. "Bije na głowę" też
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Nie ma co sie spinac panowie, to ze jest lepszy to chyba lepiej tzn ze canon malymi kroczkami ale mimo to idzie do przodu?
    Kupujac nowszy model kazdy chyba oczekuje jakichs ulepszen, w dodatku i cena tez jest lepsza niz poprzednika.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

AF w 5DII vs 5DIII to przepasc, ale w rozumieniu uzywania tylko bocznych punktow.
    skutecznosc bocznych punktow w tych aparatach moge skwitowac slowami: w 5DII są, w 5DIII działają.
    centralny punkt w 5DII i 5DIII dziala imho tak samo dobrze na obu puszkach, wiec tu bym nie szalal z ochami i achami.
    ale boczne punkty AF w obu puszkach dzieli cala epoka (a co za tym idzie skutecznosc), czy to sie komus podoba czy nie.
    oczywiscie wszystko powyzsze co napisalem tyczy sie focenia na one shot.
    o servo i 5DII nie bede pisac, bo po co kopac lezacego
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Znam takich co mają 5DIII i wcale im to nie pomaga robić takiej popeliny że oczy bolą. Oczywiście że różnica w AF jest ogromna ale przecież ktoś kto dopiero zarabia na sprzęt nie kupi na start trójki :-) musi mieć podstawowe body i backup. 5DII + 5DI w takim wypadku wystarczy moim zdaniem. No może 6D + 5DI.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Z góry sorry za of top. Ale jak myślicie kupować MK III już teraz czy poczekać jeszcze kilka tygodni. Może kolejne dostawy będą w lepszych cenach patrząc na kurs dolara?
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Podobno wódka teraz drożeje o ok. 5zł Nikt Ci niestety nie odpowie na to pytanie. Myślę, że cena tego body będzie się najdłużej trzymać ze wszystkich 5-tek. Jak dla mnie to już nie bardzo jest co poprawiać w tym body Zauważ jak wielu użytkowników 5dmkII sprzedało ciągle działające body po to żeby mieć lepszy AF w 5dmkIII. Przy kolejnym modelu takie zjawisko nie będzie miało już takiej skali.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    AF w 5DII vs 5DIII to przepasc, ale w rozumieniu uzywania tylko bocznych punktow.
    skutecznosc bocznych punktow w tych aparatach moge skwitowac slowami: w 5DII są, w 5DIII działają.
    centralny punkt w 5DII i 5DIII dziala imho tak samo dobrze na obu puszkach, wiec tu bym nie szalal z ochami i achami.
    ale boczne punkty AF w obu puszkach dzieli cala epoka (a co za tym idzie skutecznosc), czy to sie komus podoba czy nie.
    oczywiscie wszystko powyzsze co napisalem tyczy sie focenia na one shot.
    o servo i 5DII nie bede pisac, bo po co kopac lezacego
    Ze srodkowe dzialaja tak samo to sie nie zgodze. Pamietaj ze III ma podwojnie krzyzowe czule do -2EV a to chyba o 1EV lepiej niz II. Nie zmienia to faktu ze srodkowy w II dziala dobrze.
    Boczne tak jak pisales. Nic dodac nic ujac.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Małem porównanie 5dII i 6d na wysokich ISO - amatorsko ale może komuś się przyda
    http://www.canon-board.info/canon-ds...0/#post1201342
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Pytanie czysto z ciekawosci. Czy nie wkurza was to ze aparat ciagnie do przodu jak sie zalozy jakas Lke I lampe jesli nie macie zapietego gripa?
    Ostatnio jak kupilem MKIII mialem 2 sluby w jeden weekend. Zanim wyciaglem gripa z pudelka postanowilem pujsc na ten pierwszy bez gripa. Wszystko bylo ok z samym szkielkiem typu 85 1.8 ale jak doszlo do wieczoru I zapiolem 135L + lampe na sanki to myslalem ze oszaleje body poprostu majgalo sie do przodu jak wisialo na pasku.
    Na nastepny dzien zapiolem gripa I tak juz zostalo. Wywazenie aparatu takie jak powinno byc. Nic nie ciagnie do przodu.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 40 z 124 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów