Strona 38 z 124 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1239

Wątek: Sprzęt do ślubów cz. IV

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie Odp: Sprzęt do ślubów cz. IV

Ja rozważam taką opcję sprzedam mk II kupię mk III i będę miał mk I w zapasie praca z zasadniczo z jednym body większa spinka przy wymianie szkieł i częstsze używanie zooma ale za to super AF. Czy lepiej zostawić mk II i dokupić 6d i praca na 2 body? Wstępną decyzję w sumie podjąłem ale ciekaw jestem waszych uwag.
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

W mojej ocenie przy pracy na dwa body dobrze mieć identyczne puszki by obraz był identyczny. Znacznie ułatwi to postprodukcję.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Mixas Zobacz posta
    Ja rozważam taką opcję sprzedam mk II kupię mk III i będę miał mk I w zapasie praca z zasadniczo z jednym body większa spinka przy wymianie szkieł i częstsze używanie zooma ale za to super AF. Czy lepiej zostawić mk II i dokupić 6d i praca na 2 body? Wstępną decyzję w sumie podjąłem ale ciekaw jestem waszych uwag.
    Czy reportaż ślubnyjest na tyle dynamiczny by była panika? 5dc to zacne body a mieć udany af i inne bajery to musisz zdecydować czy ci potrzebne. Jak miałbym mieć i tak 2 różne body wolałbym jedno porządne. Bo i tak bym je w większości czasu wykorzystywał.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Wszystko zależy od tego jak Ty lubisz pracować i jakie masz obiektywy. Przy samych stałkach i jednym body chyba byłoby ciężko, z zoomami jest to już możliwe. Pytanie czy potrzebujesz takiego AF z 5dIII. AF w 6d jest lepszy od 5dII...
    Pewnie jakiej decyzji nie podejmiesz - będziesz zadowolony
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Zalezy od szklarni. Jak robisz zoomem to jedno body plus zapas jest ok. Ja przy 5 stalkach z jednym body stracil bym sporo na rozmaitosci ujec.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Ze stalkami i jednym body da się fotografować i łapać fajne momenty ale trzeba mieć zaplanowane na uroczystości kiedy robimy jakie kadry... Często też tracimy ujęcia bo mamy na szerokie szkło a dzieje się coś fajnego co wymagałoby dłuższego szkła.
    Ja na kilku ślubach straciłem kilka pięknych momentów bo właśnie miałem nie to szkło co trzeba. Moim zdaniem kupuj mk3 i mk1 używaj w komplecie mk1 to świetna pucha!

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Tak właśnie postanowiłem mk III i mk I (coś dłuższego do tego podpiąć). Tylko jeszcze chwilę poczekam z zakupem bo mam nadzieje, że stosunek złotówki do dolara w końcu odbije się na cenach tej puszki w Polsce. Ale z tego co czytam MK III to przepaść do MK II pod kątem celności AF.
    Do robienia zdjęć używam komórek...
    ... szarych.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

. Ale z tego co czytam MK III to przepaść do MK II pod kątem celności AF.
    Nie przejmuj się tak samo będą pisać o mk IV w porównaniu do mk III a nazywać to będą otchłanią i milionami lat świetlnych.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Nie przejmuj się tak samo będą pisać o mk IV w porównaniu do mk III a nazywać to będą otchłanią i milionami lat świetlnych.
    Lepiej zeby tak bylo bo to bo znaczalo ze jbylaby jakas zmiana, a co do mkII vs MKIII to roznica w af jest ogromna na korzysc tego drugiego,nawet nie ma co porownywac.

Bywalec PLUS member Awatar Veox
    Miasto
    Kraków

Jak czytam niektórych to mam wrażenie że po wyjściu MKIII, dwójki przestały robić ostre zdjęcia nie mówiąc o jedynkach...
    Sprzętowy onanizm do kwadratu hehe.
    Studio Moments to fotograf ślubny Kraków i kamerzysta Kraków. Zapraszam na naszą stronę!

Strona 38 z 124 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów