Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nowa polityka cookie - czy dokonujecie zmian na swoich stronach?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Nowa polityka cookie - czy dokonujecie zmian na swoich stronach?

Witam,

Jako, że przed kilkoma dniami weszła w życie nowa ustawa o cyfryzacji, której artykuł 173 traktuje o ciasteczkach na witrynach, stąd moje pytanie - czy ktoś z Was zetknął się z oficjalną interpretacją przepisów? W sieci panuje totalne zamieszanie bo ustawa tradycyjnie napisana jest niejasno.

Ja na mojej stronie, w dziale O mnie, umieściłem stosowną uwagę, jednakże sam nie wiem na ile jest to wystarczające, opinie w sieci są bardzo rozbieżne, wiem że moja strona korzysta z cookie na pewno dla gogle analytics.

A właściciele forum nie informują o tym nigdzie?
    Ostatnio edytowane przez dulak ; 26-03-2013 o 09:23

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Nowa polityka cookie - czy dokonujecie zmian na swoich stronach?

bo to jest chore
    nie zmieniło się nic, poza tym że uznaje się, że jeżeli wchodzisz na daną stronę, to akceptujesz ich ciasteczka
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

No właśnie absurd totalny, ale chcieliśmy UE mamy UE. Znając gorliwość urzędników możemy zakładać, że każdy będzie interpretować ustawę na swój sposób, na forach branżowych dezorientacja jest na maksa i z tego co widzę wszyscy umieszczają notkę o ciastkach, ale co znaczy "widoczne miejsce", ha?

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Forum informuje o cookies na samym dole strony:

http://www.canon-board.info/!reklama...canonboard.pdf

Jak dla mnie to kolejna bzdura. Mam nadzieję, że nie znajdzie się luka w prawie, która umożliwi wszelkiej maści "stowarzyszeniom prokonsumenckim" pozywanie do sądu firm i firemek, które nie dopełniły tego jakże nam wszystkim potrzebnego obowiązku jakim jest informowanie o cookiesach używanych od dobrych 20 lat...
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie

Do działania forum cookies są potrzebne. Więc raczej nie ma powodu by o tym informować. Chyba, że ktoś przegląda je jako niezalogowany. Generalnie tego kto to wymyślił należałoby za genitalia do drzewa przybić. Dziwię się, że ludzie jeszcze na ulice nie wyszli.

Uprawnienia umieszczania postów